José De Cauwer ziet zege Van Baarle als positief voor Van Aert: 'Nu op het punt dat Jumbo liefst wint met Van Aert'

Dylan van Baarle zegevierde in Omloop Het Nieuwsblad, en volgens José De Cauwer is dat ook goed nieuws voor kopman Wout van Aert.

Omloop Het Nieuwsblad Elite men 2023

De Nederlander zegevierde met een overtuigende solo, en bevestigde na zijn zege in Parijs-Roubaix vorig jaar nog maar eens als een der beste voorjaarsrenners van het moment. Door zijn eigen kwaliteiten, maar ook door de ploeg, stelde José De Cauwer bij Sporza.

De analist was zwaar onder de indruk van Jumbo-Visma. "Ze waren outstanding. Eigenlijk nog beter dan ik ze had verwacht. Echt supersterk wat ze op de Lange Munten doen. Nadien zijn ze blijven controleren en geen enkele ploeg kon maar in de buurt komen om een vuist te zetten."

En dan moet Wout van Aert er nog bij komen. "De superkopman is Wout van Aert. Dylan van Baarle wint en dat wil zeggen dat men bij Jumbo-Visma nog meer eieren in de mand van Van Aert gaat leggen. Op een bepaald moment gaan ze op dat punt komen. Jumbo-Visma is de standaard en moet winnen, maar nu komen ze toch op een punt dat ze nog moeten winnen maar toch het liefst met Wout van Aert."

"Als er nu gegokt moet worden: de ploeg winnen of Wout van Aert winnen, dan is het iets meer gokken op alleen Wout van Aert. Wout gaat die rol opeisen. Word je eens geklopt, kan het weer zijn dat het niet uitmaakt wie wint. We gaan niet twijfelen aan Wout en de ploeg heeft laten zien er met kop en schouders bovenuit te steken. Er is veel werk bij Soudal Quick-Step, de ploeg van de Roodhooftjes en ook Lotto, op Arnaud De Lie na."

Nieuws
  • Photo: Dion Kerckhoffs/Cor Vos © 2023