Nans Peters de sterkste in kletsnatte Trofeo Laigueglia

Nans Peters won al eens een Touretappe, vandaag voegde de Franse aanvaller nog een mooie overwinning toe aan zijn palmares.

Trofeo Laigueglia 2023

Nans Peters heeft de Trofeo Laigueglia op zijn naam geschreven. De Fransman kwam als eerste over de streep na een indrukwekkende solo van bijna vijfentwintig kilometer. De overige podiumplekken waren besteed aan Italianen: Andrea Vendrame werd tweede en Alessandro Covi legde beslag op brons.

Vorig jaar werd deze koers lamgelegd door UAE Team Emirates. De World Tour formatie uit het Midden-Oosten nam in 2022 het volledige podium voor zijn rekening. Ook dit jaar toonden zij zich veelvuldig vooraan het peloton. Nadat de de vroege vlucht halfweg de wedstrijd was bijgehaald, kropen de mannen met beschermde status uit hun schulp.

Barre omstandigheden

Dinsdag kwam de meteorologische winter ten einde, maar daar was in Italië vandaag weinig van te merken. Regenachtig weer zorgde voor gevaarlijke omstandigheden in koers. Een aantal renners ondervonden dit op vervelende wijze en kwamen hard ten val in de afdaling van de Colla Micheri.

Op 35 kilometer van de finish ontstond er een groep met enkele favorieten nadat Lorenzo Rota, die al in een eerder stadium ervandoor ging, werd ingerekend. Onder meer Giulio Ciccone, Alberto Betiol en Benoit Cosnefroy maakten deel uit van deze schifting.

Enerverende strijd

In de finale volgen de aanvallen zich in een rap tempo op, maar niemand was echt in staat om los te komen. Uiteindelijk maakt Nans Peters het verschil met een gedurfde aanvalsactie in een van de laatste afdalingen. De renner van AG2R sloeg meteen een gat van ruim 45 seconden en werd niet meer bijgehaald, ondanks de nodige wanhoopspogingen van achtervolgers.

Andrea Vendrame bekroont het goede ploegenspel van AG2R en sleept een 1-2 uit het vuur voor de Franse equipe. De Trofeo Laigueglia was de eerste koers op Italiaanse bodem. Zaterdag staat Strade Bianche op het programma.

Nieuws
  • Photo: Tommaso Pelagalli/SCA/Cor Vos © 2023