CEO Lotto Dstny voorziet grote toekomst voor zijn ploeg en De Lie: 'We willen geschiedenis schrijven'

De nieuwe CEO van Lotto Dstny heeft grote plannen met de ploeg en uiteraard is Arnaud De Lie daar de spil van. Tenminste dat zou Heulot graag zien.

Kuurne - Bruxelles - Kuurne 2023

Het gaat Lotto Dstny weer voor de wind. De Belgische wielerploeg degradeerde vorig jaar uit de World Tour, maar dankzij een reeks aan goede resultaten hebben ze de boel inmiddels weer aardig op de rit. Arnaud De Lie is (één van de) hoofdverantwoordelijken voor het hernieuwde succes.

Stéphane Heulot, CEO van de ploeg, is zich als geen ander bewust dat de nog maar 20-jarige Belg een groot talent is. De bestuurder wil er dan ook alles aan doen om hem zolang mogelijk te behouden. "Het is onze plicht om een team om Arnaud heen te bouwen", valt te lezen in Het Nieuwsblad.

De nummer twee van Omloop Het Nieuwsblad staat nog tot en met 2024 onder contract bij Lotto Dstny, maar binnen de ploeg wordt al nadrukkelijk nagedacht over een lange termijn visie. "We willen zijn contract graag openbreken. We zijn al met geïnteresseerde sponsoren in gesprek om dat financieel mogelijk te maken, ik ben daar niet bezorgd over", zegt Heulot.

Gelijkenissen met Peter Sagan

De voormalig renner vergelijkt zijn paradepaardje met een wel hele bijzondere coureur. "Ik heb bij hem hetzelfde gevoel als toen Peter Sagan de wielerwereld binnen kwam stormen. We moeten voorzichtig blijven en mogen geen stappen overslaan, maar ons project is duidelijk: we willen hem nog veel langer aan ons binden en geschiedenis schrijven."

De Lie is volgens Heulot niet alleen belangrijk vanwege de vele overwinningen, maar ook omdat hij positieve energie teweeg brengt. "Alle renners raken geïnspireerd door zijn succes. Samen willen we groeien tot ongekende hoogte. Het is een fantastische gast die met beide benen op de grond blijft en hij is bovenal heel belangrijk voor de ploeg."

Terugkeren naar hoogste niveau

Voor Lotto Dstny is het zaak om deze goede lijn door te trekken zodat deelname aan 's werelds grootste wedstrijden weer een zekerheid is. Maar volgens de voorman is dat niet het voornaamste streven. "We moeten koersen om te winnen, de UCI punten zijn een secundaire doel. Het is belangrijk dat onze renners koersen met vertrouwen, dan weet ik zeker dat we op termijn weer terug zullen keren op het hoogste niveau."

Achtergrond
  • Photo: Tim van Wichelen/Cor Vos © 2023