Jumbo-Visma verrast met Tirreno-Adriatico-selectie Roglic: 'Hij start zonder verwachtingen'

Zijn laatste koerskilometers reed Primoz Roglic in de Vuelta a España. Na een zware val moest hij de strijd staken.

La Vuelta ciclista a Espana 22-16

Eerder was hij in 2022 ook uitgevallen in de Tour de France. De Sloveen nam in de winter dan ook eens goed de tijd om te herstellen. Hij ging onder het mes om zijn schouderproblemen te verhelpen, en overhaastte geen moment. In eerste instantie was het de bedoeling dat hij in de Ronde van Catalonië zou terugkeren in competitie en dat de Spaanse koers de enige race zou zijn richting zijn hoofddoel: de Giro d'Italia.

Toen Jumbo-Visma zijn selectie voor de Tirreno-Adriatico bekendmaakte, moesten wielerfans hun ogen dan ook even uitwrijven. Het stond er echt: Primoz Roglic doet mee aan de Tirreno-Adriatico en maakt dus eerder dan verwacht zijn rentree in het peloton. Jumbo-Visma is echter duidelijk: Wilco Kelderman blijft de kopman in de Italiaanse ronde.

Sportief directeur Merijn Zeeman over Roglic: "Hij heeft keihard gewerkt en is er klaar voor. Weer koersen is de volgende stap richting zijn grootste doelen van het seizoen. Primoz start de Tirreno-Adriatico zonder druk of met een bepaald resultaat als doel."

De selectie van Jumbo-Visma voor de Tirreno-Adriatico is overigens een ijzersterke. Naast Roglic verschijnt de Nederlandse topformatie aan de start met Wout van Aert, Wilco Kelderman, Attila Valter, Dylan van Baarle, Koen Bouwman en Tiesj Benoot.

Nieuws
  • Photo: Miwa iijima/Cor Vos © 2022