Pogacar kraakt Vingegaard: 'Ben wel een beetje verbaasd, want dacht dat hij héél goed was toen hij aanviel'

Tadej Pogacar heeft een dubbelslag geslagen in Parijs-Nice. Hij pakte meer dan veertig seconden op rivaal Jonas Vingegaard.

Paris-Nice 2023 stage 4

Op de slotklim begon Vingegaard als eerste eraan. De Deen deed een serieuze aanval, maar Tadej Pogacar zat comfortabel in zijn wiel. Toch besloot de Sloveen niet door te gaan. Dat had een reden. "Ik dacht dat Jonas héél goed was nadat hij aanviel. Ik counterde niet, omdat ik wilde wachten. Ik was wel verbaasd toen Jonas moest lossen", vertelde hij na afloop.

Toen Pogacar vervolgens toch aanviel zat de kopman van Jumbo-Visma niet meteen in het wiel. Vingegaard deed nog een alles of niets poging op het grote verzet. Hij kwam heel dicht tot het wiel van Pogacar, maar kon het niet dichten. Vervolgens stortte hij enigszins in en verloor hij meer dan veertig seconden. "Het was heel zwaar op het einde en hij miste net dat beetje om me te pakken. Hij kon het niet dichten en is een beetje gekraakt."

Gele trui

In de strijd om de dagzege versloeg Pogacar uiteindelijk David Gaudu in een sprintje. "Het was de hele dag chaos. Op de laatste klim deed de ploeg geweldig werk, want ik zat goed gepositioneerd. Ik had goede benen en wist dat we Gaudu niet te veel tijd mochten geven. Ik dacht: ik ga volle bak, want anders kon ik niet winnen."

En dat is wat in zijn hoofd zat. Niet het algemeen klassement, maar het winnen van de etappe. "Al zeg je natuurlijk geen nee tegen de gele trui. Ik ben er in ieder geval heel blij mee."

Nieuws
  • Photo: Luca Bettini/SCA/Cor Vos © 2023