Jasper Philipsen over lead-out Van der Poel: 'Het was vooral proberen om zijn wiel te houden'

Jasper Philipsen hoefde maar een sprint van ruim honderd meter te doen, maar had toch enorm afgezien door de man die zijn lead-out deed.

Tirreno - Adriatico 2023 Stage 3

De gangmaker van de Belg was niemand minder dan Mathieu van der Poel. Op 2,5 kilometer van de meet bracht de Nederlander Philipsen net voor een bocht naar voren. Daar won hij door laat te remmen meer dan tien plaatsen. Vervolgens zat hij in de bochtige finale constant goed gepositioneerd. Op 0,8 kilometer van de meet nam Van der Poel de kop en die gaf hij op zo'n 150 meter af aan Philipsen.

Geen sprinter die nog in de buurt kon komen van Philipsen, die Alpecin-Deceuninck de eerste overwinning van het seizoen bezorgde in de Tirreno-Adriatico. "In de slotfase was het vooral proberen om Mathieu zijn wiel te volgen", vertelde hij na afloop tegen de VTM. "En nog proberen die sprint te doen. Dat was niet makkelijk, want ik zat al behoorlijk op mijn limiet door Mathieu."

Hoe had hij de lead-out van Van der Poel beleefd? "Je moet gewoon niet nadenken hoeveel je afziet en vooral de focus houden op de meet. Je hoopt dat hij je zover mogelijk kan afzetten. Deze keer was het nog zo'n 150 meter, ofzo. Hij kon me bijna over de meet dragen, haha. Het was top om het zo te kunnen afmaken."

Nieuws
  • Photo: Ivan Benedetto//SCA/Cor Vos © 2023