HomeNieuwsMolano wint chaotische GP Denain, Tim van Dijke wordt tweede terwijl hij...

Molano wint chaotische GP Denain, Tim van Dijke wordt tweede terwijl hij uit zijn pedaal schoot in slotkilometer

Juan Sebastián Molano heeft de GP Denain bijgeschreven op zijn erelijst. Hij bleef de onfortuinlijke Tim van Dijke voor.

In de mini-variant van Parijs-Roubaix kregen veel van de normaalgesproken knechten de kans om zich te laten zien. De belangrijkste kanshebber – weliswaar wel altijd kopman – was Olav Kooij. De sprinter van Jumbo-Visma zat lange tijd echter niet heel lekker in de koers, want hij kreeg op de schots en scheve kasseien meermaals met pech te maken.

Toch bleef Jumbo-Visma in de Zuid-Hollander geloven, waardoor zijn teamgenoten geen moment meereden met aanvallers. Op ruim twintig kilometer van de meet zette Jumbo-Visma zich vervolgens op kop van het peloton om de vlucht van de dag en een even eerder ontstane groep met favorieten een halt toe te roepen. Die tweede groep was ontstaan op een van de zwaardere kasseienstroken van de dag.

In die kopgroep fungeerde Tim van Dijke van Jumbo-Visma als stoorzender, terwijl verder onder anderen Taco van der Hoorn, Edvald Boasson Hagen, Mikkel Bjerg en Juan Sébastian Molano in die achtervolgende groep zaten. In de laatste twintig kilometer wachtten nog twee kasseienstroken waarop een verschil gemaakt kon worden. Ondertussen moesten zes van de acht vroege vluchters nog worden ingerekend.

Dat gebeurde uiteindelijk op 14 kilometer van de meet, maar het peloton zat mede door het berewerk van Timo Roosen ook niet ver achter de koplopers. Op de laatste kasseienstrook was het in het peloton door de gladheid echter chaos troef met een gevallen motor en enkele gevallen renners. Daardoor was de controle weer volledig weg, wat in het voordeel was van de aanvallers.

Van Dijke rijdt niet mee

Kooij werd opgehouden en maakte geen kans meer op de zege, maar Van Dijke – die nog steeds niet meereed – raakte wél op kop. Samen met Molano, Bjerg, Timo Kielich en Boasson Hagen. De achtervolgende groep deed nog alles eraan om terug te keren, maar het was Bjerg die zich in de laatste kilometer volledig opofferde voor ploegmaat Molano.

Net toen de Deen een beetje stilviel, wilde Van Dijke van heel ver aangaan. De Nederlander schoot echter uit zijn pedaal, waardoor hij zijn tactiek niet kon uitvoeren en hij moest overschakelen naar de kortere sprint. Dat deed de Zeeuw nog naar behoren met een tweede plaats, maar hij moest zijn meerdere erkennen in Molano.

Ontvang onze nieuwsbrief

Geen update meer missen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief!

Laatste artikelen

Demi Vollering en Lotte Kopecky gaan voor andere aanpak: ‘Als we samen in Oudenaarde rijden, zullen we gesproken hebben’

Het is een niet geheel ondenkbaar scenario: net als in Strade Bianche blijken Demi...

Van Steenbeekdries tot Kanarieberg: de 10 Vlaamse helingen met de mooiste namen

De dag van de Omloop, de dag dat we voor het eerst weer al die hellingen met prachtige namen horen - zo slecht als de kasseien liggen, zo mooi zijn de namen. Dit zijn volgens ons de 10 mooiste heuvelnamen in Vlaanderen!

🎥 Hilarische beelden! Vloekend en tierend de Koppenberg op ‘fietsen’ tijdens de toertocht van de Ronde van Vlaanderen

Iedereen die de toertocht van de Ronde van Vlaanderen heeft gereden, weet: de Koppenberg is lopen. Sommige mensen zijn het daar niet mee eens en dat levert fantastische beelden (en geluiden) op...

Loeisterke Kaden Groves schrijft Volta Limburg Classic op zijn naam

De Volta Limburg Classic, met onder andere Thijs Zonneveld aan de start namens BEAT...

Meer zoals dit

Loeisterke Kaden Groves schrijft Volta Limburg Classic op zijn naam

De Volta Limburg Classic, met onder andere Thijs Zonneveld aan de start namens BEAT...

Sporza-spion snapt niets van Alpecin-Deceuninck: ‘Heel merkwaardig dat Hermans de Ronde niet rijdt’

Jens Debusschere zwaaide afgelopen jaar af als profrenner en daarmee kwam ook een einde...

Organisatie Ronde van Vlaanderen weert Nederlandse toeschouwers op Oude Kwaremont: ‘We moeten die Ollanders niet’

De Ronde van Vlaanderen wordt vaak in een beslissende plooi gelegd op de Oude...