Van Aert blikt vooruit op Milaan-Sanremo: 'Ik vind dat Alaphilippe wat onderschat wordt'

Wout van Aert is zaterdag één van de topfavorieten om voor een tweede keer Milaan-Sanremo op zijn palmares te zetten.

Team training for the UCI WorldTour Milano - Sanremo

Op de vooravond van La Primavera, verscheen Wout van Aert met een frisse haarsnit op de ploegenpresentatie. "Ik ben vanmiddag hier in Italië nog naar de kapper geweest", vertelde hij tegen Het Nieuwsblad. "Ik was aan een opknapbeurt toe. Het deed ook deugd om in de aanloop even thuis te zijn nadat ik vier weken weg was van huis."

Ook Van Aert ziet de in bloedvorm verkerende Pogacar als grote favoriet. "Hij reed heel indrukwekkend in Parijs-Nice. Hij staat hier met alleen maar klimmers aan de start, dus ik denk dat hij de koers hard wil maken."

Vorig jaar vergooide Van Aert zijn kansen door op de Poggio op iedere aanval van de Sloveen te reageren. Deze keer wil hij het dan ook anders aanpakken en rekent hij op zijn ploegmakkers.

"Milaan-Sanremo wordt vaak in de laatste twee, drie kilometer beslist en dan is het een voordeel om nog een ploegmakker bij te hebben, iets wat de voorbije jaren niet lukte. Daarom is het de bedoeling dat ik dit jaar nog hulp heb op de Poggio. Met Jan, Nathan en Christophe en ikzelf hebben we een sterk viertal. Het zou een groot voordeel zijn moesten zij de Poggio kunnen overleven."

Alaphilippe

Pogacar is allesbehalve de enige concurrent waar Van Aert mee zal moeten afrekenen. Ook van Alaphilippe verwacht hij veel. "Hij is beter en beter aan het worden en weet perfect hoe hij moet aanvallen op de Poggio. Ik vind dat hij momenteel wat onderschat wordt. En dan is er natuurlijk de ploeg van Mathieu. Ik acht de kans groot dat Philipsen de Poggio overleeft."

Eén voorblad

Tot slot pakt Van Aert uit met een opvallend nieuwtje. Geen dropper seatpost zoals Mohoric vorig jaar, wel een enkel voorblad. "Ik heb het tweede toch niet nodig. Het is een keuze die sneller is, meer aerodynamisch en lichter. Het is een kleine winst die we proberen te pakken", aldus Wout van Aert.

Achtergrond
  • Photo: Nico Vereecken/PN/Cor Vos © 2023