HomeNieuws🎥 Van der Poel voert groots nummer op met splijtende demarrage op...

🎥 Van der Poel voert groots nummer op met splijtende demarrage op Poggio: Nederlander wint Milaan-Sanremo

Mathieu Van der Poel is de sterkste en slimste in Milaan-Sanremo. De Nederlander bleek onklopbaar in 'La Primavera'.

Mathieu van der Poel wint Milaan-Sanremo! De Nederlander was Filippo Ganna, Wout van Aert en Tadej Pogacar de baas na een zinderend schouwspel in de laatste kilometers. Het is alweer zijn derde zege in een monument.

Omstreeks 09:45 vertrok het peloton voor de 294 lange tocht van Milaan naar Sanremo. ‘La Primavera’ komt doorgaans traag op gang, dat was dit jaar niet anders. Desalniettemin lag het tempo relatief hoog in het peloton, de vroege vluchters werden constant kort gehouden op ongeveer drie minuten.

Onderweg werden er nog een aantal schuivers gemaakt. Onder meer Alaphilippe kwam ten val, maar hij keerde alweer snel terug aan het front. Dat gold echter niet voor Maciej Bodnar, de Pool maakte een harde smak in de afdaling van de Turchino en moest de strijd vroegtijdig staken.

Zenuwachtige voorfinale

De nervositeit nam toe naarmate de welbekende capi dichterbij kwamen. Maar de kanshebbers hielden zich uiteraard rustig op het drieluik van de Capo Mele, de Capo Cervo en de Capo Berta. De focus werd al gauw verlegd naar de beklimming van de Cipressa.

Zoals te doen gebruikelijk was het een gevecht vanjewelste in aanloop naar deze roemruchte hindernis. Eenmaal aangekomen bij de voet, vatte UAE Team Emirates de koe bij de horens. De ploeg van topfavoriet Tadej Pogacar joeg het tempo de hoogte in en veel renners kregen het zwaar te verduren.

Desondanks bleef er een grote groep van zo’n honderd man over. De favorieten zaten goed van voren en kwamen zodoende niet in de problemen. Op naar de voornaamste scherprechter in het parkoers: de Poggio.

Ontknoping

Volgens vele is de climax van Milaan-Sanremo het spannendste slotstuk in de wielerwereld. De beklimming van de Poggio en diens afdaling zorgen altijd voor spektakel. Ook dit jaar stelde de climax allerminst teleur. Bahrein Victorious opende het bal op de finalebeklimming, de Midden-Oosterse wielerformatie trok de gashendel flink open.

Wellens en Pogacar probeerden als eerste een uitvalspoging, zo’n twee kilometer onder de top. Team Emirates speelde het ploegenspel slim: er ontstond een mooie groep koplopers. Nadat Wellens van kop ging, gooide Pogacar de knuppel in het hoenderhok. Naast hem bleven er nog drie kemphanen over: Van der Poel, Van Aert en Filippo Ganna.

In het laatste stukje van de Poggio koos hij op imposante wijze het hazenpad door Pogacar uit het wiel te kletsen en werd niet meer bijgehaald. De drie probeerden het nog, maar in de afzink werd het verschil alleen maar groter. Hieronder zie je de krachtsexplosie van MVDP.

 De kopman van Alpecin-Deceuninck kwam solo aan bij de finish met een voor Milaan-Sanremo-begrippen enorme voorsprong: 16 seconden. Ganna beslechtte de sprint van het drietal daarachter in zijn voordeel. De laatste podiumplek viel ten prooi aan Van Aert.

Ontvang onze nieuwsbrief

Geen update meer missen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief!

Laatste artikelen

Demi Vollering en Lotte Kopecky gaan voor andere aanpak: ‘Als we samen in Oudenaarde rijden, zullen we gesproken hebben’

Het is een niet geheel ondenkbaar scenario: net als in Strade Bianche blijken Demi...

Van Steenbeekdries tot Kanarieberg: de 10 Vlaamse helingen met de mooiste namen

De dag van de Omloop, de dag dat we voor het eerst weer al die hellingen met prachtige namen horen - zo slecht als de kasseien liggen, zo mooi zijn de namen. Dit zijn volgens ons de 10 mooiste heuvelnamen in Vlaanderen!

🎥 Hilarische beelden! Vloekend en tierend de Koppenberg op ‘fietsen’ tijdens de toertocht van de Ronde van Vlaanderen

Iedereen die de toertocht van de Ronde van Vlaanderen heeft gereden, weet: de Koppenberg is lopen. Sommige mensen zijn het daar niet mee eens en dat levert fantastische beelden (en geluiden) op...

Loeisterke Kaden Groves schrijft Volta Limburg Classic op zijn naam

De Volta Limburg Classic, met onder andere Thijs Zonneveld aan de start namens BEAT...

Meer zoals dit

Loeisterke Kaden Groves schrijft Volta Limburg Classic op zijn naam

De Volta Limburg Classic, met onder andere Thijs Zonneveld aan de start namens BEAT...

Sporza-spion snapt niets van Alpecin-Deceuninck: ‘Heel merkwaardig dat Hermans de Ronde niet rijdt’

Jens Debusschere zwaaide afgelopen jaar af als profrenner en daarmee kwam ook een einde...

Organisatie Ronde van Vlaanderen weert Nederlandse toeschouwers op Oude Kwaremont: ‘We moeten die Ollanders niet’

De Ronde van Vlaanderen wordt vaak in een beslissende plooi gelegd op de Oude...