Van Aert onder de indruk van Van der Poel: 'Hij heeft iedereen laten zien hoe sterk hij is'

Wout van Aert moest genoegen nemen met de derde plaats. Hij kon de aanval van Mathieu van der Poel op de Poggio niet volgen.

Milan - Sanremo 2023

Na afloop kon de kopman van Jumbo-Visma dan ook niet anders dan zijn grote rivaal feliciteren met diens overwinning. "Ik moet zelf ook wel tevreden zijn, want ik heb nergens spijt van. Mathieu heeft iedereen laten zien hoe sterk hij was. Hij deed een sterke aanval op het juiste moment. Mijn felicitaties aan hem."

De hele dag was het snel gegaan in het noorden van Italië. "We hielden de vroege vlucht op korte afstand en daardoor ging het heel de dag snel. Misschien was het iets makkelijker dan gedacht op de Cipressa, omdat er meer tegenwind stond dan verwacht. We gingen daardoor met een grote groep naar de Poggio."

Op de Poggio kwamen Pogacar, Van Aert, Ganna en Van der Poel uiteindelijk op kop te zitten. Net onder de top liet de Nederlander zijn drie tegenstanders achter zich. "Dat was een mooie groep vooraan. We koersten om te winnen, maar dat is ook wat Mathieu deed en hij was gewoon heel sterk."

Nieuws
  • Photo: Nico Vereecken/PN/Cor Vos © 2023