Topfavoriet Pogacar: 'Ik zat kapot van mijn versnelling, terwijl Van der Poel naar de top sprintte'

Tadej Pogacar gold vooraf als de topfavoriet voor Milaan-Sanremo, maar de Sloveen had geen antwoord op de aanval van Mathieu van der Poel.

Milan - Sanremo 2023

De Nederlander ging aan op de Poggio net nadat Pogacar aan de boom had geschut en enkel Ganna, Van Aert en Van der Poel hem konden volgen. "Ik had één doel: aanvallen nadat Tim Wellens doortrok. Hij deed heel goed werk vandaag. Ik moet hem bedanken voor het opzetten van deze aanval", vertelde Pogacar na afloop tegen Cycling Pro Net.

Pogacar erkent dat hij niet sterk genoeg was om een solo uit zijn benen te schudden op de Poggio. "Ik kon Van der Poel niet volgen, hij was té sterk. Ik kwam dood over de streep en was gewoon niet sterk genoeg om los te komen. Mathieu sprintte naar de top, terwijl ik al kapot zat van mijn eigen versnelling."

Op de top lagen Ganna, Van Aert en Pogacar zo'n vier seconden achter de kopman van Alpecin-Deceuninck. "Hij sloeg een gat en in de afdaling was hij ook beter dan wij. Je kon zien dat hij na de bochten sprintte. Met drie man konden wij niet hetzelfde doen als hij. De beste heeft vandaag gewonnen en komende weken in koersen als de Ronde van Vlaanderen zal de beste óók winnen."

Nieuws
  • Photo: Luca Bettini/SCA/Cor Vos © 2023