Ide Schelling na knappe derde plek in Catalonië: 'Zou eigenlijk lead-out doen'

Roglic, Evenepoel, Schelling. Een prima rijtje. Vond-ie zelf ook wel... Hij is weer helemaal terug en met een lach op z'n gezicht legde hij uit hoe het ging.

Volta Ciclista a Catalunya - stage 1

We spraken Ide Schelling eerder dit jaar en in dat interview gaf hij aan het goede gevoel weer te pakken te hebben na een moeizaam 2022 met meerdere virussen. Gisteren liet hij in de eerste rit van de Ronde van Catalonië zien dat daar geen woord aan gelogen was.

Cool podium

De goedlachse Hagenees werd in een sprintje bergop knap derde vlak achter de kanonnen Primoz Roglic en Remco Evenepoel. "Het is cool om met die mannen op het podium te staan. Dat komt niet vaak voor. Ik ben er blij mee. Toen ik hiernaartoe kwam, wist ik niet hoe goed ik zou zijn. Ik had wel een paar goede trainingsweken afgewerkt, hier in de buurt in Girona", zei hij tegen de camera van Eurosport.

Tijdens de sprint had hij geen idee dat hij het tegen de wereldkampioen en de veelvuldig winnaar van de Vuelta opnam. "Haha, ik had in het heetst van de strijd eigenlijk geen idee wie waar zat en concentreerde me puur op m'n eigen sprint."

Niet voor eigen kans

Eigenlijk zou hij niet eens voor z'n eigen kans gaan, legt Schelling uit. "Ik zou een lead-out doen voor Patrik Konrad, maar die bleek bij de valpartij voor de finish betrokken te zijn. Ik zat in de communicatie te schreeuwen waar hij zat en toen zeiden ze dat-ie bij de val lag. Daarna besloot ik er zelf maar voor te gaan. Ik had al wel wat energie verspeeld, maar vanuit 25ste positie zat ik nog vrij oké en kon ik de wielen volgen. Ik had goede benen."

Kan hij nog meer uitrichten deze week, met die goede benen? "Ik ben natuurlijk geen rasklimmer, dus ik heb geen klassementsambities ofzo. Sommige ritten zullen ook te zwaar voor me zijn, maar misschien kan ik in de vierde of zesde rit mee in de vlucht. En ik richt me ook op de slotrit in Barcelona."

Achtergrond
  • Photo: Luis Angel Gomez/SCA/Cor Vos © 2023