Drukke week Jumbo-Visma: naast Catalonië en Belgische koersen rijdt de ploeg óók in Italië en eigen land

Voor Jumbo-Visma is het een zeer drukke week. Met WorldTour-koersen, maar ook met de Settimana Coppi e Bartali en Olympia's Tour.

Paris-Nice 2023 stage 5

Maandag is de Ronde van Catalonië begonnen en dat was meteen succesvol voor Jumbo-Visma, want Primoz Roglic won direct de eerste rit. In Spanje rijdt een groot deel van de ploeg voor de Giro d'Italia. Naast Roglic zijn dat Tobias Foss, Koen Bouwman, Michel Hessmann en Robert Gesink. Steven Kruijswijk en Sepp Kuss doen ook mee, maar trekken in de zomer naar de Tour de France.

Dinsdag is ook de Settimana Coppi e Bartali van start gegaan. Met drie renners van de profploeg en drie van het opleidingsteam. Gijs Leemreize, Thomas Gloag en Milan Vader moeten voor resultaat gaat, terwijl de jonkies Loe van Belle, Johannes Staune-Mittet en Tijmen Graat, die onlangs een rittenkoers in Kroatië won, meedoen om te leren.

Woensdag in Brugge-De Panne start de ploeg met Olav Kooij als onbetwiste kopman. De ploeg is dan ook volledig ingericht op presteren met de sprinter. Hij krijgt de volgende namen met zich mee: Jos van Emden, Timo Roosen, Tosh Van der Sande, Lennard Hofstede, Tim van Dijke en Mick van Dijke. Die laatste maakt zijn seizoensdebuut na knieproblemen.

Dan zijn er nog de E3-prijs en Gent-Wevelgem in België. In die eerste koers wordt de volledige klassiekerploeg uitgespeeld met Wout van Aert, Dylan van Baarle, Tiesj Benoot, Christophe Laporte, Nathan Van Hooydonck en Edoardo Affini. Waarschijnlijk maakt Tosh Van der Sande de ploeg compleet.

Twee dagen later in Gent-Wevelgem worden de kansen verspreid. Wout van Aert doet mee, maar als het in een sprint eindigt, is de kans groot dat Jumbo-Visma voor Olav Kooij gaat. Verder aan de start: Laporte, Van Hooydonck, Van Emden, Roosen en Tim van Dijke.

Dan is ook de opleidingsploeg deze week druk met koersen, want de Olympia's Tour staat op het programma. Kopman: Per Strand Hagenes, die onlangs tussen de profs de Ronde van Drenthe wist te winnen. De Noor krijgt Menno Huising, Jesse Kramer, Lars Boven, Owen Geleijn en Colby Simmons met zich mee.

Nieuws
  • Photo: Luca Bettini/SCA/Cor Vos © 2023