Kaden Groves wint eerste massasprint in Catalonië, Ide Schelling net naast podium

Vandaag kregen de renner de eerste vlakkere etappe voorgeschoteld. Kaden Groves (Alpecin-Deceuninck) klopte Bryan Coquard in een massasprint.

Volta Ciclista a Catalunya - stage 4

Na drie bergritten waren vandaag eindelijk de sprinters aan de beurt in de Ronde van Catalonië. Alhoewel, helemaal vlak was het ook niet. in het begin van de etappe moesten de renners eerst nog La Molina (7.1 kilometer,  5.4%) over. Nadien volgden nog twee klimmetjes van derde categorie, maar de laatste 30 kilometer verliep helemaal vlak. Bovendien laten bijna alle topsprinters de zware Catalaanse wielerronde links liggen.

Vijf vroege vluchters maakte het de sprintersploegen knap lastig. Op 20 kilometer van de finish in Sabadell bedroeg hun kloof één minuut, maar de vijf werden nog net op tijd ingerekend door het het peloton, dat zich opmaakte voor een massasprint.

De Australische sprintbom Kaden Groves (Alpecin-Deceuninck) haalde het nipt voor de Fransman Bryan Coquard (Cofidis) en Corbin Strong (Israel - Premier Tech), en mag zo voor de eerste keer dit voorjaar het zegebaar maken. Ide Schelling viel net naast het podium. De volledige uitslag, klassementen en beelden van de finish vindt u hieronder terug.

In het algemene klassement behoudt Primoz Roglic zijn leiderstrui. De Sloveen staat in dezelfde tijd als Remco Evenepoel geklasseerd. Ook de puntentrui is nog steeds voor Roglic. Evenepoel is beste jongere en Guillaume Martin mag morgen in de bergtrui rondrijden.

Morgen ligt de aankomst op de monsterlijke Tortosa (8.6 kilometer, 8.8%).

Nieuws
  • Photo: Luis Angel Gomez/SCA/Cor Vos © 2023