Van der Poel dolt met Van Aert tijdens E3: 'We gingen badkamer door drie delen'

Veel hadden de grote drie elkaar niet te vertellen tijdens de E3 Saxo Classic, maar op de Tiegemberg werd er wel even gelachen.

E3 Saxo Classic Harelbeke 2023

Wielerfans kregen tijdens de E3 Saxo Classic een finale om van te dromen. De 'grote drie', Mathieu van der Poel, Wout van Aert en Tadej Pogacar trokken al op de Stationsberg ten aanval en maakten er een knettergekke koers van. Ondanks meerdere aanvalspogingen van Pogacar, kwam het uiteindelijk tot een titanensprint die gewonnen werd door Van Aert.

De drie spraken onderweg amper met elkaar, maar de samenwerking verliep heel vlot. "We verstaan elkaar intussen zonder woorden", vertelde Van der Poel na afloop in Het Nieuwsblad. Op de Tiegemberg werd er wel even gelachen.

3000 euro badkamerspullen

Op de laatste helling van de dag ging Wout van Aert namelijk versnellen, terwijl hij eerder op de Oude Kwaremont al eens moest lossen. Van Aert wilde echter niet van zijn medekompanen af, maar ging vol voor de premie van 3000 euro aan badkamerartikelen die op de top lag te wachten.

"Na de Tiegemberg hebben we wel even gelachen omdat Wout daar als een gek voor een premie ging", klink het bij Van der Poel. "Wij (Van der Poel en Pogacar) waren daar niet van op de hoogte. Maar hij ging de badkamer delen onder ons drie", lacht hij.

"Ik zag dat Mathieu en Tadej niets doorhadden, dus besloot ik hen niet in te lichten" doet Van Aert zijn tactisch plan uit de doeken.

Ook Van der Poel viel trouwens in de prijzen. "Ik mag een jaar gratis tanken als hero of the day. Dat is misschien wel nog beter."

Achtergrond
  • Photo: Gregory van Gansen/PN/Cor Vos © 2023