José De Cauwer: 'Van der Poel heeft onderweg indruk gemaakt, die gaat hier mentaal goed mee om'

Wout van Aert won de E3 Saxo Classic, maar José De Cauwer zag dat de Belg ook moeite had met het volgen van Van der Poel en Pogacar.

E3 Saxo Classic Harelbeke 2023

Na afloop blikte De Cauwer bij Sporza terug op het voorproefje op de Ronde van Vlaanderen. "Mathieu van der Poel heeft onderweg de meeste indruk gemaakt, maar uiteindelijk wint Wout van Aert", vertelt de commentator. "Als Mathieu bezig was met de Ronde, dan kun je zo gretig koersen. Of kwam dat interview nadat hij de koers verloren had?"

Toch denkt De Cauwer niet dat deze koers mentaal zal doorwerken bij Van der Poel. "Die gaat hier wel goed mee om, hoor. Ik denk dat Wout door de winst van Milaan-Sanremo een groter tikje kreeg, dan dat Mathieu hier een tik heeft gekregen van Wout. Alleen ze zijn wel dichter bij elkaar gekomen."

Oude Kwaremont

Op de Oude Kwaremont stond Van Aert tot twee keer toe op breken. "Ze waren twee keer beter dan Van Aert op de Oude Kwaremont, en ik blijf erbij dat de val van die motor een belangrijk moment is. We zullen het nooit weten en dat hoeft ook niet. Alleen laten we hopen dat die trammelant met die motoren nu eindelijk voorbij is. Er mag daar maar één motor zitten!"

De Ronde van Vlaanderen zal nog een stuk zwaarder worden met nog zestig kilometer extra erbij. "De Ronde van Vlaanderen is nog een stuk zwaarder, maar normaal mag Tadej Pogacar niet aankomen met Wout of Mathieu. De ploegen? Als Mathieu en Tadej beslissen, zijn in principe alle knechten overboord."

Achtergrond
  • Photo: Gregory van Gansen/PN/Cor Vos © 2023