Van Baarle over blessures en Ronde van Vlaanderen: 'Wout is absolute kopman'

Dylan van Baarle ondervindt nog steeds last van zijn harde val in de E3 Saxo Classic en is duidelijk over de rolverdeling in het team zondag.

Omloop Het Nieuwsblad Elite men 2023

Ondanks zijn uitstekende seizoensstart, met een knappe zege in de Omloop het Nieuwsblad, loopt het op dit moment niet zo lekker voor Dylan van Baarle. De medekopman bij Jumbo-Visma kwam hard ten val in de E3 Saxo Classic en moest de strijd staken. Van Baarle had last van een pijnlijke knie en heup en moest ook voor Gent-Wevelgem en Dwars door Vlaanderen passen. In de podcast In Het Wiel van het Algemeen Dagblad lichtte hij zijn blessures en rol in de Ronde van Vlaanderen toe.

"In eerste instantie had ik super veel last van m'n knie", legt Van Baarle uit. "Ik kon ook zelf niet opstaan. Maar uiteindelijk viel het wel redelijk mee. Zaterdag kon ik twee uurtjes los fietsen, maar de eerste tien minuten had ik wel pijn. Ondertussen heb ik meer last van mijn schouder dan mijn knie of heup."

Van Aert kopman

Allesbehalve een ideaal scenario voor de Ronde en Roubaix dus, terwijl Van Baarle afgelopen winter aan boord gehaald werd van de zwart-gele brigade, om als kopman te schitteren in de grote klassiekers. Toch acht hij zichzelf niet helemaal kansloos zondag.

"Ik denk dat we met vier à vijf jongens tot diep in de finale kunnen geraken. Dan moeten we gebruik maken van onze sterkte. Ik kan zeker mijn eigen kans gaan, maar ik denk dat het wel duidelijk is dat Wout de absolute kopman."

Bij de Belgische fans is de druk op Van Aert alvast immens. "Als Wout van Aert de Ronde wint krijgt iedereen in België een week vrij denk ik", aldus Dylan van Baarle.

Achtergrond
  • Photo: Tim van Wichelen/Cor Vos © 2023