Sporza-spion snapt niets van Alpecin-Deceuninck: 'Heel merkwaardig dat Hermans de Ronde niet rijdt'

Quinten Hermans staat niet aan het vertrek van de Ronde van Vlaanderen, en dat kan niet iedereen even goed begrijpen.

Dwars door Vlaanderen 2023

Jens Debusschere zwaaide afgelopen jaar af als profrenner en daarmee kwam ook een einde aan zijn spionnenreeks voor Sporza. Niet getreurd, want Sporza heeft een nieuwe spion gevonden. En die verbaasde zich over de selectie van Alpecin-Deceuninck voor de Ronde van Vlaanderen.

"Met Quinten Hermans, Søren Kragh Andersen en Mathieu Van der Poel vormt Alpecin-Deceuninck na Jumbo-Visma het sterkste blok in de Ronde van Vlaanderen. Alleen is Hermans niet voorzien voor de Ronde. Merkwaardig. Zoals Hermans nu rondrijdt, staat hij op dezelfde hoogte als Benoot."

Hermans zal tijdens de Ardennenklassiekers worden uitgespeeld als kopman. "Er is Quinten een leidersrol beloofd in de klimklassiekers. Maar als je vier dagen voor de Ronde zo'n sterke Dwars door Vlaanderen kunt rijden, kan je toch ook naar de Ronde gaan als luxeknecht van Van der Poel? Stel dat Jumbo-Visma met drie man mee is in een elitegroepje en het tactisch spel begint te spelen op de tussenstukken, dan kan je als Van der Poel niet op alles springen."

Dark horses

Verder noemt de spion nog een aantal renners op die het de grote drie eventueel moeilijk kunnen maken. Buiten de knechten van Van Aert bij Jumbo-Visma. "Neilson Powless zou echt wel eens heel ver kunnen geraken. Op het eerste gezicht lijkt Powless een klimmerstype, maar hij kan verdomd goed uit de voeten in Vlaanderen."

En nog een aantal renners ziet hij ver geraken. "Ik blijf rekening houden met Asgreen, zo slecht was hij niet in Harelbeke. Madouas zal er ook wel staan. Maar de enige die echt in de buurt kan komen van de Grote Drie is Mohoric. Op voorwaarde dat hij deze week nog een stap heeft gezet."

Nieuws
  • Photo: Peter De Voecht /PN/Cor Vos © 2023