Demi Vollering en Lotte Kopecky gaan voor andere aanpak: 'Als we samen in Oudenaarde rijden, zullen we gesproken hebben'

Demi Vollering geeft aan dat het in de Ronde van Vlaanderen er anders aan toe zal gaan dan in de Strade Bianche en heeft ook nog mooie, bijna filosofische, woorden over werken voor iemand anders.

Strade Bianche Donne 2023

Het is een niet geheel ondenkbaar scenario: net als in Strade Bianche blijken Demi Vollering en Lotte Kopecky in de Ronde van Vlaanderen de twee sterksten in koers. In Siena sprintten ze ervoor en hield het de gemoederen nadien flink bezig. Gaat het SD Worx-duo er in Oudenaarde ook weer voor sprinten als het zover komt?

Tegen Het Nieuwsblad zegt ze dat ze geen spijt heeft van die sprint, maar legt ze uit dat we het in Oudenaarde vermoedelijk niet meer gaan zien.

"Dan zullen we wel gesproken hebben, hoor. (lacht) Achteraf bekeken ben ik blij over hoe het gelopen is. Ervoor spurten is nog altijd de beste manier. Maar we waren zo gefocust om Faulkner in te halen dat het niet in ons op kwam om met elkaar te praten."

Filosofische draai

In de Strade stond Vollering op het hoogste schotje van het podium, maar in een succesploeg als SD Worx zul je ook werk moeten opknappen voor iemand anders - of juist met heel goede benen in het peloton zitten om de boel lam te leggen als er een ploeggenootje weg is.

Vollering geeft aan dat het soms best lastig is, maar geeft er ook een mooie, bijna filosofische draai aan. "Natuurlijk: als ik erg focus naar een bepaalde wedstrijd en je ziet iemand anders van het team winnen, dan baal je wel even. Maar niet lang. Want ik weet: alles wat je voor iemand van de ploeg hebt betekend, komt op een dag weer terug naar jou."

Achtergrond
  • Photo: Tommaso Pelagalli/SCA/Cor Vos © 2023