📸 Bizar beeld: Mathieu van der Poel bedolven onder fotografen bij douchen na Parijs-Roubaix

Parijs-Roubaix gewonnen en lekker rustig douchen? Vergeet het maar! Een horde fotografen op je nek.

De wielerbaan van Roubaix en alles wat eromheen hangt heeft iets magisch. Dat heerlijke vervallen bouwwerk is toch wel een van de mooiste relikwieën in de koers. Een monument in een monument. In dat mounument zijn de oude stenen douches het heiligste van het heiligste.

De rensters en renners die thuis waarschijnlijk een wat luxere badkamer gewend zijn, staan er ieder jaar weer aan dat lullige metalen koordje te trekken om zich met een al even lullig straalltje schoon te spoelen na die helse rit over de kasseien.

Het is ook ieder jaar weer het moment waarop de fotografen zich samendrommen in de catacomben. En wat krijg je dan als winnaar van Parijs-Roubaix? Dat je je staat te douchen voor het oog van tientallen fotografen. Als je dat vervolgens weer op de gevoelige plaat legt, krijg je dit bizarre beeld:

En hier zie je Mathieu dan daadwerkelijk onder de douche staan en hoor je als je het geluid aanzet het geklik van de tientallen camera's...

Mathieu van der Poel kan de komende tijd even van z'n douche en bad in zijn Vlaamse woning gaan genieten, want er staat een rustperiode voor hem om het programma. Daarna zal hij via enkele hoogtestages en de Ronde van Zwitserland toewerken naar de Tour de France.

Pelotonpraat
  • Beeld: Twitter Amis des Roubaix