🎥 John Degenkolb: 'Dat Van der Poel me kwam troosten betekent veel voor me'

John Degenkolb reageert op het incident met Van der Poel en Philipsen in Parijs-Roubaix. Hij was vooral onder de indruk van het gebaar na afloop.

Paris Roubaix 2023 elite

De door Mathieu van der Poel gewonnen Parijs-Roubaix werd onder andere getekend door het incident op Carrefour de l'Arbre waarbij John Degenkolb ten val kwam. De Duitser komt daar nu in een video van Velon, een organisatie van de verenigde wielerploegen, op terug.

We zien eerst beelden vanuit de auto van DSM en de fietswissel. Daarna neemt Degenkolb zelf het woord. Hij zegt in het filmpje dat hij Van der Poel niks kwalijk neemt en vooral het gebaar van hem en Philipsen na afloop zeer waardeerde.

"Uiteraard ben ik nadat ik zo diep in de finale zat zeer teleurgesteld, maar ja, dat is wielrennen.. We raakten elkaar, tsja. Ik zag de foto na afloop dat hij naar me toe kwam toen ik huilend op de grond lag om me te troosten en zich excuseerde. Eerlijk gezegd heb ik het niet doorgehad op het moment zelf, maar ik waardeer het zeer en het betekent veel voor me."

"Ik ben blij dat hij naar me toe kwam en zich excuseerde, maar zolang dit soort dingen niet expres gebeuren hoort het er helaas bij en is het een race-incident." Hieronder kun je de beelden zelf bekijken.

Degenkolb reed tot het incident een ijzersterke koers en leek weer helemaal terug op z’n oude niveau. De 34-jarige Duitser won Parijs-Roubaix in 2015 en win in dat jaar ook Milaan-Sanremo. Hij werd door een zwaar ongeluk op trainingskamp ver teruggeslagen en haalde nooit meer z’n oude niveau. Nu zat hij daar weer dicht tegenaan en overkwam hem dit.

Achtergrond
  • photo POOL Franck Faugere/Cor Vos © 2023