Ploegleider Jumbo-Visma: 'We hebben een mooie grote taart gebakken, maar er staat geen kers op'

Maarten Wynants zat achter Wout van Aert op het moment van lekrijden in Parijs-Roubaix. Hij blikt terug op dat moment en op het hele Vlaamse voorjaar.

Paris Roubaix 2023 elite

Jumbo-Visma was in de koersen die niet als monument bestempeld worden zeer dominant. De semiklassiekers in Vlaanderen wonnen ze allemaal (Omloop Het Nieuwsblad, Kuurne-Brussel-Kuurne, E3, Gent Wevelgem en Dwars Door Vlaanderen). Maar het monument voor Wout van Aert ontbreekt.

Lekke van Aert

De Belg werd gisteren genekt door botte pech toen hij in de laatste hectometers van Carrefour de l'Arbre lek reed. Ploegleider Maarten Wynants reed erachter en zag het gebeuren.

"Ik zag zijn achterwiel wat wegslippen in de bocht en vreesde meteen het ergste. Toen Wout het in zijn oortje riep, was het al te laat. We wisten dat er op het einde van de strook nog een mecanicien stond, maar een achterwiel vervangen duurt nu eenmaal lang. Die paar verloren seconden waren cruciaal", zegt hij tegen Sporza.

Ook Laporte reed lek en vorig jaar was het ook een lekkebandencircus bij Jumbo-Visma. is het materiaal niet op orde? "We hebben in totaal vier lekke banden gehad. Dat zijn er véél minder dan vorig jaar. Alleen hadden we er nu twee op een cruciaal moment... Brute pech dus. Dit viel simpelweg niet te voorkomen."

Geen monument

Door de lekke band deed Van Aert niet meer mee om de zege. Hij werd uiteindelijk nog derde, maar het monument ontbreekt tot nu toe bij Jumbo-Visma dit seizoen. Vooraf zei de ploeg dat het voorjaar niet geslaagd zo zijn zonder zege in een monument.

"Op die uitspraak worden we nu natuurlijk gepakt. We hebben een mooie grote taart gebakken, maar er staat geen kers op. Al mogen we niet vergeten dat Wout zijn minste resultaat máár een vierde plek was. Die vijf overwinningen vervallen ook niet in het niets, hé. Het mocht gisteren gewoon niet zijn."

Achtergrond
  • photo POOL Bernard Papon/Cor Vos © 2023