Ongelofelijk maar waar: Cameron Wurf van INEOS loopt na Roubaix nog een halve marathon (en hard ook!)

Nee, hij liep 'm niet nadat hij op de bank had liggen kijken, maar nadat hij 'm zelf had gereden. Z'n Strava laat het zien!

Ethias-Tour de Wallonie (2.Pro) stage 1

INEOS-renner Cameron Wurf kwam zondag als een van de laatste renner het velodroom in Roubaix binnen om zijn Hel van het Noorden te finishen. In een groepje met onder andere teamgenoot Luke Rowe en Edvald Boasson Hagen bolde hij als 128ste op zo'n 23 minuten van winnaar Mathieu van der Poel over de streep.

Het uitrijden van Parijs-Roubaix is al een hele prestatie, zelfs voor profs. En het is niet zo dat het een makkie was voor de 39-jarige Wurf, want hij klaagde over pijn bij het plassen door de kasseien... Maar zijn sportdag zat er toch nog niet op na de koers die hij zo rond de klok van half zes 's middags op Strava zette.

Hij verruilde namelijk anderhalf uur nadat hij over de streep kwam in Roubaix zijn wielerschoenen voor hardloopschoenen en gooide er nog even een halve marathon uit aan 4 minuten en 6 seconden uit. Dat leverde hem een tijd op van 1 uur en 26 minuten (bijna 15 kilometer per uur dus). Een tijd waar veel hardlopers van dromen zonder dat ze eerst 250 kilometer over de stenen gestuiterd hebben..

Dát Cameron Wurf dit kunststukje uithaalt is overigens ook niet een heel grote verrassing. De in Andorra woonachtige Australiër rijdt dan wel bij het WorldTour-team van INEOS Grenadiers, maar is eigenlijk triatleet. Hij volbracht al meerdere Ironmans en werd vorig jaar vijfde op het WK triatlon. Het is een oeratleet, want in 2004 deed hij mee aan de Olympische Spelen als roeier.

Pelotonpraat
  • Photo: Xavier Piron/PN/Cor Vos © 2022