Dylan van Baarle over avontuur in 'gek' Frans ziekenhuisje: 'Onze dokter nam het over en heeft mijn gezicht gelijmd'

Dylan van Baarle kende als titelverdediger een ongelukkige Parijs-Roubaix. De Nederlander zit voorlopig in de lappenmand.

Paris Roubaix 2023 elite

Fred Wright schoof op de kasseien van Het Bos van Wallers onderuit. Dylan van Baarle viel eroverheen en daarmee kon een kruis door zijn ambities in Parijs-Roubaix. "Ik zat in de tweede groep met Pederen, Ganna en die mannen. Ik moest voorin Het Bos indraaien, maar iemand voor me kreeg een lekke voorband en dan is het hopen dat je rechtop blijft. Maar ik reed over zijn fiets en ging onderuit", vertelt hij in de podcast AD In Koers.

Van Baarle merkte meteen dat het gedaan was met zijn Parijs-Roubaix. "Mijn hele lichaam deed pijn en ik was flink aan het bloeden in mijn gezicht. Ik zei: 'Dit gaat 'm niet meer worden.' Toen is het heel snel gegaan. Ik lag in de ambulance en we zijn naar een gek ziekenhuisje in Frankrijk gereden."

EHBO

In één klap was hij ook helemaal uit koers. "Ik lag op de EHBO en ik had ook geen telefoon bij me. De dokter was er nog niet. Ik kon niemand bereiken, maar op een gegeven moment heb ik de dokter gevraagd of ik via zijn Instagram een paar mensen kon bereiken om te zeggen dat ik oké was. Die tweeënhalf uur duurden zo lang. Naar omstandigheden gaat het goed, maar wel gebutst, geschaafd en gebroken zal ik maar zeggen."

Een flinke blessurelijst van Van Baarle. "Ik heb drie sneeën in mijn gezicht. Die zijn gelijmd. Die wilden ze eerst hechten, maar de dokter van de ploeg zei: 'Dit kunnen we lijmen. Die nam het over en heeft mijn gezicht gelijmd. Ik heb verder een breukje in mijn hand en een stukje van mijn schouder is gebroken. Donderdag heb ik een nieuwe scan in Nederland, maar hier ben ik wel even zoet mee. Ik kan nu niet veel doen.'

Nieuws
  • Photo: Tom Goyvaerts/PN/Cor Vos © 2023