Dé 5 voorwaarden om optimaal naar de grote rondes te kijken in 2023

Na het klassieke voorjaar kan de focus op de grote rondes. Je hoeft zelf niet op hoogtestage, maar toch is voorbereiding wel nodig!

Giro dÕItalia 2022 stage 3

De Giro komt er alweer bijna aan, dus dat betekent dat we bijna toe zijn aan dagelijks topwielrennen op tv. Daar begin je als wielerliefhebber natuurlijk niet zomaar aan. Wij hebben de tips voor je die ervoor zorgen dat jij helemaal klaar bent voor Giro, Tour en Vuelta.

1) Allereerst natuurlijk onze specials in huis halen

Wij bestieren met de redactie van Wieler Revue een website waarin je iedere dag op de hoogte bent over het laatste nieuws uit de koers en de randzaken in de wielrennerij, maar we maken natuurlijk ook een magazine! Voor iedere grote ronde brengen we een magazine uit waarin je alle info over het parkoers en de favorieten vindt. Daarnaast natuurlijk ook reportages uit Italië en interviews met de hoofdrolspelers. De Giro-special koop je hier online.

2) Zorg voor een nimmer haperende tv-verbinding

Met onze specials in huis zit één deel van de echt belangrijke voorbereiding erop; deel twee is dat je een goede tv- en internetverbinding hebt zodat je de koers altijd kunt kijken. Thuis op de bank, stiekem achter het bureau op je werk of onderweg op je telefoon. Via Providercheck kun je bekijken welk abonnement voor jou het voordeligst is en er staan mooie acties voor je klaar. Internet en tv vergelijken is gemakkelijk, en bovendien zo gepiept!

3) Besteed aandacht aan het natje en het droogje

De wielrenners zelf moeten goed eten, maar dat geldt natuurlijk ook voor jou. Wij stellen voor dat je bij iedere grote ronde het land van de koers eer aan doet in je keuze voor een natje en een droogje. In de Giro kunnen wij bijvoorbeeld een heerlijke Primitivo-wijn van harte aanbevelen. Of als je meer van bier bent: de Birra Moretti. Qua eten zit je in Italië natuurlijk helemaal goed. Een paar lekkere plakje mortadella zijn aan ons wel besteed.

Tijdens de Tour en de Vuelta ga je dan weer voor respectievelijk Franse en Spaanse producten. We kunnen je verzekeren: dat worden geweldige etappes, zelfs als de koers wat tegenvalt.

4) Maak een planning

Veel etappes vinden natuurlijk doordeweeks plaats, als je aan het werk bent. Nu kun je tussen de bedrijven door vast wel even via een stream wat gluren, maar voor de echt grote etappes neem je gewoon een middag vrij. Neem dus de etappeschema's goed door. Zo kom je ook niet voor vervelende bezoekjes aan de schoonfamilie te staan als tijdens de Koninginnenrit...

5) Koop voor de zekerheid een extra joggingbroek

Tijdens die middagjes op de bank die je vrij neemt of in het weekend trek je natuurlijk je joggingbroek aan. Nu mag zo'n joggingbroek best een beetje afgeragd zijn, maar er zijn grenzen. Koop dus voor de zekerheid een reservejoggingbroek. De renners hebben allemaal een extra fiets op het dak van de ploegleidersauto staan, zo moet je de extra joggingbroek ook zien.

Dit artikel kwam tot stand in samenwerking met een commerciële partner

Pelotonpraat
  • Photo: Luca Bettini/SCA/Cor Vos © 2022