📸 Overijverige redacteur van Khalid & Sophie shopt Alpecin van shirt Mathieu van der Poel

Sponsor je een wielerploeg voor de nodige miljoenen voor de exposure, krijg je met een overijverige redacteur te maken...

Paris Roubaix 2023 elite

Er zijn tientallen Nederlandse en Vlaamse wielerpodcasts die wekelijks de nodige uurtje vullen met gebabbel over de koers, maar de overwinning van Mathieu van der Poel in Parijs-Roubaix zorgde er ook voor dat de talkshow Khalid 7 Sophie op NPO1 wat zendtijd inruimde voor wielrennen.

Mooie exposure voor hoofdsponsor Alpecin zou je denken. Maar dat was even buiten een overijverige redacteur van het programma gerekend. Bij een voetbalshirt hebben we zoiets nog nooit gezien, maar hier was iemand druk bezig het wielershirt van Mathieu van der Poel dat op de achtergrond op een scherm te zien was eens flink te bewerken.

Het rode vlak waar normaal gesproken de letters Alpecin instaan, was er nog. Maar die letters Alpecin waren veranderd in Niksmeertecin. Daar betaal je dan al dat geld voor... Nou ja, via deze weg krijgt het shampoomerk van ons alsnog de exposure!

En ook Elegant, een merk van Deceuninck dat eenmalig op het shirt van de ploeg van de gebroeders Roodhooft stond, was overigens verdwenen.

Het duurt nog even voor we in koers Alpecin weer op het shirtje van Mathieu van der Poel zien staan. Hij neemt na Roubaix even rust en werkt dan via enkele hoogtestages toe naar de Tour de France. We zien hem op 11 juni weer in de Ronde van Zwitserland.

Pelotonpraat
  • Photo: Nico Vereecken/PN/Cor Vos © 2023