Lefevere nuanceert belang Vlaamse klassiekers: 'Wij Belgen kijken met een vergrootglas van hier tot Tokio naar de uitslagen van deze koersen'

Patrick Lefevere en zijn Soudal-QuickStep kenden een dramatisch Vlaams voorjaar. Maar hij kijkt verder dan dat en ziet dat zijn ploeg het eigenlijk prima doet.

Tour de France 2021 stage 6

Soudal-QuickStep beleeft tot dusver een dramatisch voorjaar. Althans, dat is de tendens bij veel wielervolgers. De ploeg van Lefevere was, ook wel door wat pech, vaak nergens. Maar de grote baas Patrick Lefevere, die er toch ook niet vies van is zijn eigen renners op hun falie te geven, gooit zijn kont tegen de krib.

Lefevere nuanceert het beeld namelijk wat in Het Nieuwsblad. De Godfather van de Koers wijst erop dat wij hier in de Lage Landen met een andere bril op naar de koers kijken. Z'n ploeg sleepte toch alweer 18 zeges in de wacht en stond zelfs vaker dan elke andere ploeg op het podium: 47 keer.

De West-Vlaming bestrijdt dan ook het beeld dan het dramatisch is. "Wij, Belgen, kijken met een vergrootglas van hier tot Tokio naar de uitslagen van deze koersen, maar desondanks staan we vierde in de World Tour-stand. Om maar te zeggen", aldus Lefevere.

En dan moet z'n paradepaardje Remco Evenepoel nog van de vulkaan op Tenerife komen om L-B-L en te betwisten. Daar waakt Lefevere wel voor al te veel optimisme.

"Als ik de mensen moet geloven, dan moet Luik-Bastenaken-Luik niet meer gereden worden. Remco wint, hè. Alsof het zo simpel is." Voor de Giro geldt hetzelfde. "Alle teamsponsors zouden ook graag de laatste week naar Italië komen... Wint Remco de Giro, des te beter. Is dat niet het geval, dan is het ook maar zo. Wat als hij iets voorheeft? Het is een grote ronde van drie weken, hé. Laat ons vooral rustig blijven."

Achtergrond
  • Photo JdM/PN/Cor Vos © 2021