📸 Nog even over Roubaix... de horrorhand: zo ziet je hand eruit als je De Hel zonder handschoentjes rijdt

We zijn inmiddels bijna toe aan de Amstel, maar deze horrorhand wilden we je niet onthouden (waarschuwing: zorg dat je niets eet als je de foto bekijkt..)

Paris Roubaix 2023 elite

We hebben de kasseien na 'overgangskoers' de Brabantse Pijl nu echt helemaal achter ons gelaten en maken ons op voor het Ardense drieluik, waar we de Amstel ook maar even bijrekenen. Maar we blikken toch nog even terug op Roubaix, want we kwamen een ehh... bijzondere foto tegen.

Het waren namelijk heerlijke kasseienkoersen, maar de renners zullen toch wel blij zijn dat ze ervan af zijn. Zelfs Mathieu van der Poel gaf aan dat hij het rijden over de kasseien (van Parijs-Roubaix) helemaal niet leuk vindt.

Als je dan nog als winnaar over de meet komt, verdwijnt de pijn van de hele dag over de kasseien hobbelen even naar de achtergrond. Voor de meeste renners geldt dat niet.

En dat je wat te lijden hebt tijdens het rijden van Parijs-Roubaix wordt wel duidelijk uit onderstaande foto. We hebben de naam van de renner niet kunnen achterhalen, maar het zal vermoedelijk wel de laatste keer zijn dat hij Parijs-Roubaix zonder handschoentjes rijdt; de vellen hangen erbij en de blaren zien er zeer pijnlijk uit. Au!

De foto is gemaakt door Jered en Ashley Gruber, het is echt een tip om de Grubers te volgen op Instagram. Het Amerikaanse fotografenechtpaar maakt de meest fantastische wielerfoto's. Wij zijn blij met onze enorme database van Cor Vos, maar wat de Grubers op hun lens vastleggen mag er ook altijd zijn!

Pelotonpraat
  • Photo: Dion Kerckhoffs/Cor Vos © 2023