🎥 Wow, fietsmaatje Puck Pieterse bunnyhopt de trappen van het Jaarbeursplein in Utrecht omhoog

Puck Pieterse is zelf ook een acrobaat op de fiets, maar in dit filmpje neemt zij hier haar petje toch ook wel even voor af. Bi-zar!

Puck Pieterse maakt zelf in het veldrijden en op de MTB indruk met haar technische skills. Ze springt als een van de weinige topvrouwen in koers over de balkje alsof het niets is en op een parkoers waar het om techniek draait is ze nu al niet te verslaan.

Op dit moment werkt ze na het kortste wegseizoen ooit (zo zei ze het zelf ongeveer) met een vijfde plek in de Strade Bianche toe naar het moubntainbikeseizoen. Ze wil daarin dit jaar punten sprokkelen bij de elite om zich te plaatsen voor de Olympische Spelen van volgend jaar in Parijs.

Paling uit Leusden

Maar dat wil natuurlijk niet zeggen dat ze niet op haar racefiets zit. Afgelopen weekend deed ze bijvoorbeeld een rondje dat de Amersfoortse door de stad Utrecht voerde. Ze was op pad met Jesse Sytema, door Puck gedoopt tot 'De Paling uit Leusden'.

Hij rijdt in het U23-team van de Utrechtse wielervereniging UW & TC De Volharding en dat ook hij beschikt over de nodige skills is wel duidelijk. In een filmpje dat Pieterse bij haar rit post zien we hem de bekende trappen van het Jaarbeursplein in Utrecht nabij het station omhoog bunnyhoppen.

Swipe naar rechts en bekijk het hieronder. Zet je geluid aan voor het commentaar van Puck, die onder de indruk is ("Dit is echt knap!")

Pieterse zelf mag in mei weer voor het echie aan de bak. Dan begint het wereldbekerseizoen op de mountainbike. Aanvankelijk zou dat in Valkenburg gebeuren, maar helaas gaat die manche niet door. Nu begint het seizoen 13 mei met de manche in het Tsjechische Nove Mesto.

Pelotonpraat
  • Beeld: Strava Puck Pieterse