Thijs Zonneveld over Lefevere na L-B-L: 'Wat een treurneus!'

Thijs Zonneveld vond de reactie van Patrick Lefevere na L-B-L waardeloos. De anekdote over de witte (ietwat doorschijnende) broek die hij ooit droeg mag er overigens ook zijn..

Volta Limburg Classic 2023

Thijs Zonneveld en Patrick Lefevere zijn niet de beste vrienden. De ploegbaas noemde de columnist en journalist van het AD op Twitter ooit een loser, halve journalist en mislukte coureur. Na L-B-L gaf Lefevere de media en podcastmakers andermaal een veeg uit de pan.

Zonneveld reageerde daar weer op in.. een podcast. Want na L-B-L namen hij, Hidde van Warmerdam en Michiel Elijzen uiteraard weer een podcast op, waarin ze Luik-Bastenaken-Luik nabeschouwen, maar ook het hele voorjaar doornemen. Je luistert 'm hieronder helemaal, maar we lichten het stukje over Lefevere en een bijzondere anekdote over een witte broek er even uit.

'Lefevere is ontzettende treurneus'

Patrick Lefevere deed laatdunkend over podcasts en sneerde dat ze na de zege van Remco Evenepoel in L-B-L wel weer zouden zeggen dat het kwam omdat Pogacar was gevallen. Zonneveld vindt dat een reactie die niet past bij een winnende ploegmanager.

"Dan ga je toch na afloop niet dit zeggen? Wat een treurneus! Wat moet je nou zeggen? Dat Pogacar niet is gevallen? Tuurlijk is-ie gevallen, maar dat wil toch niet zeggen dat de overwinning van Evenepoel daarmee minder waard is? Híj́ maakt het nu minder waard door dat te zeggen. Wij vinden het gewoon jammer van het duel. Ik denk dat iedereen dat vindt."

Iets te doorschijnende witte broek

Dan was er ook nog de witte broek waar Evenepoel in reed. Die zorgde op Twitter voor een hoop reuring. Zonneveld is niet per se fan van een witte koersbroek, maar deed wel een hilarische ontboezeming over toen hij er zelf eentje droeg in zijn tijd als journalist bij de gratis krant De Pers.

"Die hadden een heel mooi wit logo met in het blauw De Pers erop en ik ging naar de Tour. Een of andere ontwerper had dus een wit pak gemaakt. Dus ik dat aantrekken en nadat ik klaar was met m'n fietstochtje stond ik bij de bakker. Zegt die mevrouw bij de bakker: 'Ehh, sorry, maar wil je alsjeblieft naar buiten gaan? Ik vind het echt niet kunnen voor de andere klanten.'"

Zonneveld stond perplex tot hij thuis eens in de spiegel keek. "Ik dacht wat is dit nou? Toen ging ik thuis voor de spiegel staan.. Nou, je keer er dwars doorheen, haha. Sindsdien ben ik ook wel een beetje tegen witte broeken.."

Pelotonpraat
  • Photo: Davy Rietbergen/Cor Vos © 2023