📸 Tom Dumoulin en Marcel Kittel houden Giant-Shimano-reünie en gaan... klootschieten!

Geen luxueus diner om bij te praten over vroeger voor Tom Dumoulin, Marcel Kittel en de rest, maar met klootschietkarretje door het bos. Heerlijke foto!

Tom Dumoulin en Marcel Kittel stopten na een glansrijke carrière allebei relatief vroeg met profwielrennen. Kittel gaf er met 14 (!) etappezeges in de Tour op 30-jarige leeftijd de brui en hetzelfde gold vorig jaar voor Dumoulin met onder andere een eindzege in de Giro op zak.

De twee waren van 2012 tot en met 2015 ploeggenoten bij de ploeg van Iwan Spekenbrink die onder verschillende namen koerste (Argos-Shimano, Giant-Shimano en Giant-Alpecin). Met een aantal anderen hielden de twee onlangs een kleine reünie.

Het werd niet zomaar een reünie, want het zestal dat eerder moest samenwerken in sprintvoorbereiding streed nu tegen elkaar in de edele klootschietsport. Een spel/sport die vooral in het Noorden en Oosten van Nederland wordt gedaan.

Het is een soort 'lopend jeu de boulen': een werpsport waarbij deelnemers, veelal opgedeeld in twee teams, proberen een met lood verzwaarde kogel (de kloot) onderhands zo ver mogelijk te werpen. Je doet dit lopend over de weg met een karretje - waar veelal wel wat alcoholische versnaperingen inzitten..

Toegenomen lichaamsgewicht, grijze haren en e-bikes

Kittel schrijft bij de foto die hij op Instagram plaatste van de reünie: "Het was mooi om elkaar weer te zien en te praten over de speciale band die we hadden. Omdat we allemaal gepensioneerd zijn, beoefenden we nu de prachtige sport klootschieten, en hadden we het nu over toegenomen lichaamsgewicht, grijze haren en e-bikes.."

Tevens waarschuwt Kittel zijn Engelse volgers nog dat ze de vertaling van klootschieten niet te letterlijk moeten nemen als ze het in Google Translate gooien.

Wij herkennen van links naar rechts op de foto Albert Timmer, Roy Curvers, Tom Veelers, Marcel Kittel en Tom Dumoulin. De naam van de man met de muts moeten we je even schuldig blijven (maar als we moeten gokken: Tom Stamsnijder, klopt dat?)

Tom Dumoulin is tegenwoordig vooral te zien als analist bij de NOS en staat binnenkort met de mannen van de podcast van In Het Wiel in Carré. Marcel Kittel is tijdens de Tour ook veel te zien bij de NOS als analist en vaste tafelgast bij De Avondetappe. Ook van de andere mannen zijn er nog velen werkzaam in de wielerport.

Pelotonpraat
  • Beeld: Instagram Marcel Kittel