📸 Trek-rensters helpen mee om zwerfafval op te ruimen langs de weg

Het was Earth Day en deze Trek-rensters lieten zich van hun beste kant zien!

Wielrenners hebben nog weleens de naam om de weg te vervuilen. Na de gemiddelde toertocht is het helaas nog steeds zo dat de wikkeltjes van repen en gelletjes overal langs de route bezaaid liggen, terwijl het toch zo makkelijk is om het even weer terug te doen in de achterzak van je shirtje.

Maar het gaat toch wel steeds beter. In de koers is het tegenwoordig verboden om de wikkels nog weg te gooien buiten de zogenaamde litter zones en bovendien staken twee mountainbikesters van het Trek Factory Racing-team afgelopen weekend de handen uit de mouwen tijdens Earth Day.

De 24-jarige MTB'ster Gwendolyn Gibson en haar maatje ondersteunden in Colorado een initiatief waarbij er wielertochten worden gehouden waarbij ze af en toe een stop maken om het zwerfafval langs de kant van de weg op te ruimen, onder het mom van 'clean up the places that we play'.

Zoals je op de foto's bij haar Instagram-post ziet, lag er heel wat afval langs de Amerikaanse weg.

Gibson is bepaald geen koekenbakker op de mountainbike, want vorig jaar won ze een World Cup in eigen land en werd ze derde in de bekende wereldbekerwedstrijd in Les Gets. Het MTB-seizoen begint in het weekend van 12 mei met de wedstrijd in het Tsjechische Nove Mesto. Gibson zal daar ook de Nederlandse alleskunsters Puck Pieterse en Fem van Empel tegenkomen.

Pelotonpraat
  • Beeld: Instagram Gwendolyn Gibson