🎥 Team UAE deelt beelden van Tadej Pogacar vlak na z'n val in L-B-L: hinkend de auto in

Tadej Pogacar is altijd vrolijk, maar hier ziet hij er (logischerwijs) toch wel even aangeslagen uit!

Inmiddels weten we dat Tadej Pogacar een vervelend breukje in z'n hand heeft opgelopen en dat z'n herstel de nodige tijd zal vergen. De Tour de France komt na z'n val in L-B-L in principe niet in gevaar; hij zal na een week of twee volgens specialisten met een speciale brace al wel weer een beetje kunnen fietsen.

Maar vlak na de val hadden hij en de ploegleiding natuurlijk nog geen idee van wat er aan de hand was. UAE Team Emirates deelde op het eigen YouTube-kanaal beelden van het moment dat Pogi van de ene ploegauto in de andere ploegauto overstapt.

Hij lijkt daar behoorlijk aangeslagen en als je hem ziet lopen, zou je denken dat hij een kwetsuur aan z'n benen heeft, want de Sloveen hinkepinkt een beetje. Je ziet dat z'n snelpak ook behoorlijk beschadigd is hij en de nodige schaafwondjes heeft over z'n gehele lijf.

Pogacar kwam ten val nadat de Deen Mikkel Honoré in een typisch Waalse put in het asfalt reed en z'n beide banden explodeerden. Ze reden op dat moment zo'n 70 per uur en Pogacar kon de Deen niet meer ontwijken. Honoré hield een hersenschudding over aan de val.

Achtergrond
  • Beeld: YouTube UAE Team Emirates