📸 Nieuw Waals spreekwoord: 'De put in het asfalt dempen nadat Pogacar erin gevallen is'

Hoe ironisch: twee dagen nádat Tadej Pogacar in L-B-L in een groot gat in het asfalt reed, is het gat gedempt.

Luik - Bastenaken - Luik 2023 elite

Wie er zelf weleens heeft gefietst of überhaupt door België (maar specifiek Wallonië) heeft gereden - kan ook in de auto zijn.. - weet het uit eigen ervaring: de wegen hebben er een hoog hotseknotsebegioniagehalte. Tadej Pogacar (en Mikkel Honoré) ondervonden het in L-B-L zondag aan den lijve.

De Deen reed in een put in het asfalt, z'n banden explodeerden en topfavoriet Tadej Pogacar kon hem niet meer ontwijken ging ook tegen de grond. De Sloveen heeft een breukje in z'n hand en het leed is dus geleden.

De Waalse nieuwswebsite SudInfo ging twee dagen na de crash eens buurten in Bertogne, waar het gebeurde, en zag misschien wel tot z'n eigen verbazing dat de put in het asfalt was gedicht... Een nieuwe variant van het spreekwoord 'Als het kalf verdronken is, dempt men de put dus': 'Als Pogacar erin is gereden, dempt men de put'.

Hieronder zie je een foto van het provisorisch gerepareerde stukje asfalt.

Beeld: SudInfo

Tadej Pogacar zal de Tour de France waarschijnlijk wel halen. Hij heeft een vervelend breukje in z'n hand, maar kan volgens specialisten over een week of twee alweer voorzichtig met een brace gaan fietsen. Volgens de ploeg kan hij mee op hoogtestage met de ploeg.

Pelotonpraat
  • Photo: Dion Kerckhoffs/Cor Vos © 2023