Michel Wuyts over staat van asfalt in L-B-L: 'Je ziet daar de hel, de ASO gaat geweldig in de fout'

Michel Wuyts geeft de ASO onderuit de zak. Volgens hem kan de organisator van L-B-L nog heel wat leren van de Vlaamse organisatoren.

Kristallen Fiets 2022

Michel Wuyts besprak in de podcast van HLN uiteraard de uitmuntende prestatie van Remco Evenepoel in Luik-Bastenaken-Luik, maar naar aanleiding van de val van Tadej Pogacar kwam hij ook nog even te spreken over de erbarmelijke staat van het Waalse asfalt en de rol van organisator ASO, ook de organisatie achter de Tour, daarin.

Volgens de oud-commentator van Sporza moet de ASO nu ingrijpen. "Het is niet van dit jaar natuurlijk, dat is al een aantal jaren aan de gang. De ASO gaat daar geweldig in de fout. Ze zouden toch eens moeten overleggen met het Waalse gewest, dat daar toch wel wat bijgeplamuurd moet worden. In Wallonie heb ik de indruk dat er niks gebeurt. Je ziet daar de hel. Ik denk dat alleen de laatste kilometer geëffend is."

Wuyts weet ook dat het voor de Vlaamse koersen anders gaat. Volgens hem pakken ze het in bijvoorbeeld de E3 Prijs Harelbeke en de koersen onder auspicien van Flanders Classics heel anders aan. "Die gaan de dag voor de koers met veegmachines over het parkoers en als het nodig is plamuren ze wat bij."

Achtergrond
  • Photo: Peter de Voecht/PN/Cor Vos © 2022