📸 Oeps, organisatie Ronde van Romandië kan de Ethans maar moeilijk uit elkaar houden

Wie won er nou gisteren? Ethan Hayter of Ethan Vernon? Bij de officiële kanalen van de Ronde van Romandië wisten ze het even niet meer...

Tour de Romandie 2023 stage-1

Het was gisteren in koers al een aardige chaos met een grote groep renners die verkeerd reed en de mannen van Jumbo-Visma die sprintten voor een bonificatiesprint die geen bonificatiesprint was. Maar ook na afloop van de koers bleef de chaos.

Ethan Vernon zorgde namelijk voor de tweede opeenvolgende dagzege voor Soudal-QuickStep - een dag eerder won Josef Cerny de proloog - door in de sprint Belgen Thibau Nys en Milan Menten te kloppen in een sprint van een uitgedund peloton.

Maar er rijdt ook een andere zeer rappe Ethan in het peloton van de Ronde van Romandië rond: Ethan Hayter van INEOS Grenadiers. En volgens het officiële Twitter-account van de Ronde van Romandië stond die na de etappe klaar om de pers te woord te staan al ritwinnaar.

Benji Naesen screenshotte het foutje van de organisatie. Uiteraard werd de tweet weer verwijderd van de feed.

Ethan Hayter werd overigens pas veertigste in de daguitslag. We hebben het nergens terug kunnen vinden, maar hij zal waarschijnlijk een technisch porobleempje hebben gehad. Voor Ethan Vernon was het zijn vierde zege van het seizoen. Hij won eerder een voorbereidingskoers op Mallorca en twee ritten in de Tour de Rwanda.

Pelotonpraat
  • Photo: Ivan Benedetto//SCA/Cor Vos © 2023