🎥 Bekijk hier de trailer van Netflix-docuserie Tour de France: Unchained

De langverwachte Netflix-serie over de Tour de France is er bijna. Nog iets meer dan een maandje wachten, maar dit zijn de eerste spectaculaire beelden!

We hebben eerst nog een hele Giro met live wielrennen om ons op te verheugen, maar daarna gaat de blik toch ook wel op de Tour de France, met als ultieme opwarmer de Netflix-serie over de Tour de France van 2022. Vanaf 8 juni is die te streamen.

En op het YouTube-account van de streamgigant staat nu een trailer van de serie. Opvallend genoeg is die erg Frans georiënteerd, maar de serie is volgens onze informatie toch echt wel op de internationale markt gericht en zal de voertaal Engels zijn in de serie.

De trailer is vooral een aaneenschakeling van spectaculaire beelden met bombastische muziek, maar we zien al wel kort beelden uit de ploegbus van Jumbo-Visma. De Nederlandse ploeg zal een belangrijke rol in de docu spelen omdat ze met Jonas Vingegaard de eindwinnaar in huis hadden.

Tour de France: Unchained moet de wielersport populairder maken bij een groter, nieuwer en jonger publiek. Eenzelfde soort serie over de Formule 1 (Drive 2 Survive) was een groot succes op Netflix en zorgde voor een opleving in de populariteit van de sport.

Pelotonpraat
  • Beeld: Netflix