📸 Oranje tompoucen, trainen in oranjeshirt: deze profs vierden Koningsdag op de fiets

Wout van Aert verstopte z'n Nederlandse afkomst niet en Puck Pieterse zat zelfs 'verkleed' op de fiets. Profs vieren Koningsdag!

Misschien struinde jij ergens een vrijmarkt af met de (klein)kinderen of stond je op een druk plein met een bos wortels op je hoofd de nodige alcoholische versnaperingen weg te tikken, maar voor de heren en dames profs was het gisteren op Koningsdag geen vrije dag.

Sommige rensters en renners gaven op Strava echt wel een speciaal Koningsdagtintje aan hun training. We lichten er een paar voor je uit.

Wout van Aert

Wout van Aert is natuurlijk eigenlijk een Nederlander en die roots verloochende hij gisteren niet. vanuit Herentals trok hij (samen met teamgenoot Timo Roosen overigens) Nederland in om Koningsdag op de fiets te vieren. Dat deed hij kwispelend.. (het blijft gissen wat dat precies inhield, zoals zo vaak met de cryptische rittitels van Van Aert.)

Puck Pieterse

Als iemand in is voor speciale fratsen op Strava dan zijn het Puck Pieterse en haar fietsmaten wel. Zo zagen we onlangs nog een vriend van haar onder het bezielende commentaar van Puck de trappen van het Jaarbeursplein in Utrecht op bunnyhoppen.

Voor Koningsdag had Pieterse speciaal haar oranje KNWU-kloffie uit de kast gehaald en stonden er bij de tussenstop oranje tompoucen op het menu. (Klik op of swipe de post voor foto's)

Ellen van Dijk

Ze is dan wel zwanger, maar fietst nog steeds behoorlijk veel (en hard). Santini liet een speciaal shirtje voor haar maken dat ze op Instagram postte.

Beeld: Instagram Ellen van Dijk 

Voor dat shirtje was het nog iets te fris, maar toch reed ze flink wat kilometers met een gemêleerd gezelschap, onder wie haar vriend Benjamin de Bruijn, die op zijn eigen Strava het bij een mooi 'Rit met de koningin' hield. 

Annemiek van Vleuten

Hoewel er een op het oog best zware tijdrittraining op het programma stond, had Annemiek van Vleuten in haar rittitel wel wat aandacht voor Koningsdag. En om het af te maken werd ze op Koningsdag ook ergens... Queen of the Mountain!

Van Vleuten zal binnenkort de Koning van Hispanje gaan eren, want ze rijdt vanaf maandag de Vuelta voor vrouwen, die dit jaar uitgebreider is dan vorige jaren en ook eerder in het seizoen en helemaal los van de mannen op het programma staat.

Achtergrond
  • Beeld: Strava Wout van Aert