📸 'Nooit omkeren!' Ook Wout van Aert bevat door gravelkoorts, zelfs als hij door weiland met hoog gras moet ploegen

Wout van Aert heeft de gravelfiets ontdekt. Zijn simpele commentaar: 'Love it!'. Maar hij belandde wel in een weiland met heel hoog gras..

Laurens ten Dam rijdt al een paar jaar op z'n gravelfiets de wereld over, Alejandro Valverde won onlangs z'n eerste gravelkoers, Thijs Zonneveld mag als 'ouwe lul' niet op de eerste rij.. Gravel is hot. En ook Wout van Aert is nu helemaal in de ban van de fiets met de iets dikkere banden.

Meteen een KOM

Onlangs fietste hij al met een paar vrienden al bikepackend in drie dagen naar de Champagnestreek in Frankrijk en nu pakt hij de training richting Tour de France weer op, maar dat betekent niet dat z'n gravelfiets werkloos in de schuur blijft staan.

Allesbehalve zelfs, want gisteren maakte hij er vanuit z'n huis in Herentals een 'rondje' van 160 kilometer op, goed voor iets meer dan vijf uur op de fiets. Het veelzeggende commentaar van Van Aert bij zijn rit op Strava: 'Love it'.

Uiteraard greep hij meteen een kommetje mee; Van Aert mag zich nu de snelste man ter wereld noemen op het segment 'Leistraat offroad'.

Nooit omkeren

Maar Van Aert belandde ook op stukken waar helemaal geen segmentjes van gemaakt worden. Op zijn Instagram postte hij een filmpje waarin hij door een weiland ploegde met wel heel hoog gras erin. Niet echt een idyllisch gravelpaadje met knisperend grind onder de wielen..

Nu is Van Aert dat ploegen door wel gewend vanuit de cross en hij leek er dan ook niet echt mee te zitten. Hij heeft meteen een gravelmotto te pakken naast het 'Ik moet just niks' van het afgelopen voorjaar. 'Nooit omkeren' is het motto als hij op de gravelbike zit.

Beeld: Instagram Wout van Aert

Als je dat doet, kom je altijd wel weer op de route uit zoals-ie bedoeld is en dat laat Van Aert even later ook zien in z'n Instagram Stories. Dan post hij namelijk een foto van een weggetje zoals gravelen bedoeld is. Een mooie grindstrook vlakbij een of ander kunstwerk.

Beeld: Instagram Wout van Aert

WK Gravel?

Van Aert zal binnenkort ook wel weer op z'n fiets met dunne bandjes stappen. Z'n eerste grote doel is de Tour de France, die op 1 juli in Bilbao begint. De Belg zal daar met een hoogtestage en de Ronde van Zwitserland naartoe werken. In Zwitserland komt hij ook Mathieu van der Poel weer tegen.

Hij heeft ook al eens gezegd wel geïnteresseerd te zijn in een deelname aan het WK gravel, dat begin oktober in Italië wordt verreden. Bij de eerste editie van het WK gravel kroonde Gianni Vermeersch zich tot wereldkampioen. Mathieu van der Poel werd toen derde.

Pelotonpraat
  • Beeld: Instagram Wout van Aert