Strava laat zien: Dylan van Baarle speelt Zwift uit tijdens herstel blessure (maar mag nu weer buitenspelen)

Dat wielrenners keihard zijn, weten we. Maar Dylan van Baarle kon het mentaal ook opbrengen om herstellend van gebroken hand en schouder urenlang op de indoortrainer door te brengen!

Na 168 kilometer kwam op 9 april in Parijs-Roubaix een abrupt einde aan het voorjaar van Dylan van Baarle. Hij viel in het Bos van Wallers en brak daarbij hand en schouder. Een heel andere titelverdediging dan de Voorburger in gedachten had.

Puffend op de indoortrainer

Bovendien was hij een tijdje uit de roulatie. Of ja, eigenlijk wel korter dan je zou denken met een gebroken schouder en hand. Buitenfietsen in het heerlijke Monegaske voorjaarszonnetje zat er alleen nog even niet in. Maar gelukkig voor de profs is er tegenwoordig Zwift.

En dus zat Dylan van Baarle tien dagen na de crash met ventilator maar alsnog puffend te zweten op z'n indoortrainer. In de afgelopen periode bracht hij maar liefst twintig uur door op zijn indoortrainer, soms wel meer dan drieënhalf uur achter elkaar.

Gisteren mocht hij voor het eerst weer naar buiten op de fiets en maakt hij een (flink) ommetje met vriend Wout Poels. Maar eerst kijken we even terug op de indrukwekkende ritten die Van Baarle via Zwift op Strava zette.

Zwift-achtdaagse

Hij begon op 19 april nog rustig aan z'n Zwift-achtdaagse met een rit van bijna twee uur en 70 kilometer door de heuvels van de virtuele wereld Watopia van Zwift. Met de Volcano-climb zag hij weer eens een andere vulkaan dan de Teide..

Een paar dagen later (en ook een paar Zwift-ritten later, maar we posten ze niet allemaal) ging Van Baarle meteen voor de meest uitdagende Zwift-route: de Mega Pretzel. Drieënhalf uur was hij er zoet mee.

Hij reed ook virtueel door Londen, waar hij (een deel van) de voor Zwifters beruchte PRL Full-route voor z'n rekening nam. Daarin staat in elk rondje Box Hill op het programma, een klimmetje van zo'n 3 kilometer - Van Baarle deed 'm zeven keer.

de Voorburger kon uiteraard z'mn Zwift-periode niet eindigen zonder de Alpe du Zwift - een col die die Alpe d'Huez bijna precies nabootst - voor z'n rekening te nemen. Hij reed de Four Horsemen-route, die eindigt op de Alp. Echt heel hard ging hij niet: z'n tijd was 54 minuten en 55 seconden. (Maar voor je nu een gat in de lucht springt en denkt dat je beter bent dan Dylan; z'n PR is 38 minuten en 38 seconden..)

Daarna nam hij even twee dagen rust en mocht hij weer naar buiten. Dat vierde hij in een bijna zes uur tellende rit die hij deels met Wout Poels afwerkte.

Dylan van Baarle zal zich via een hoogtestage en vermoedelijk de Dauphiné of de Ronde van Zwitserland voorbereiden op de Tour de France, waar hij als knecht vermoedelijke vele uren op kop zal moeten rijden op het vlakke en op de eerste delen van de cols.

Achtergrond
  • Beeld: Strava Dylan van Baarle