🎥 Afdalen over modderige strook: hele peloton buitelt over elkaar heen in Ronde van Bretagne

De voorlaatste etappe van de Ronde van Bretagne werd gecanceld na een afschuwelijke massaval. Het geluid is bijna net zo angstaanjagend als de beelden.

De Ronde van Bretagne is een een kleinere zevendaagse koers door de Franse regio waar met name developmentploegen (bijvoorbeeld die van Jumbo-Visma) en wat kleine Franse ploegjes aan de start staan. Gisteren haalden ze de finish niet.

De zesde en voorlaatste heuveletappe werd namelijk door de organisatie gecanceld na een massale val. Het peloton moest afdalen over een smal weggetje waar veel net niet opgedroogde modder op lag. Drie ingrediënten voor problemen natuurlijk.

Filmpje Axel Merckx

Die ontstonden ook en Axel Merckx, de baas van de Amerikaanse opleidingsploeg Hagens Berman Axeon, stond al dan niet toevallig op de plek des onheils. Hij filmde hoe het hele peloton over elkaar heen buitelde. De koers werd geneutraliseerd.

Dat moest, omdat er na de crash geen ambulances meer beschikbaar waren om bij de koers te zijn. Een (logische0 verplichting vanuit de UCI. Merckx wenst in het filmpje dat hij op Instagram plaatste alle gevallen renners die met ambulance moesten worden afgevoerd sterkte.

Na de gecancelde rit staat vandaag de vlakke slotrit op het programma die de renners over 163,5 kilomter van Piré-Chance naar Chateurigon voert. In eerdere sprintetappes waren bijvoorbeeld mannen als Jakub Marecsko en Rudy Barbier de rapsten. De Zwitser Simon Pellaud gaat aan de leiding in het algemeen klassement.

Pelotonpraat
  • Beeld: Instagram Axel Merckx