Chronische pechvogel Sep Vanmarcke en gravelen ongelukkige combinatie: Belg lang buiten strijd na val

Sep Vanmarcke deed mee aan de veelbesproken Gravel Fondo Limburg, maar kwam zwaar ten val in die gravelkoers.

Paris Roubaix 2023 elite

Sep Vanmarcke mocht in tegenstelling tot Thijs Zonneveld afgelopen zondag wel vanuit het eerste startvak beginnen in de Gravel Fondo Limburg, een van de twee Nederlandse manches in de UCI Gravel World Series die geldt als plaatsingswedstrijd voor het WK. Maar ook hij zal niet met een heel blij gemoed terugdenken aan het evenement.

De Belg van Israel-Premier Tech kwam zwaar ten val op de onverharde wegen door Zuid-Limburg en ligt er met een polsbreuk van z'n linkerpols zo'n zes weken uit, net nu Vanmarcke eens ongeschonden door het voorjaar was gekomen.

"Sep is ondertussen succesvol geopereerd om de breuk te stabiliseren. Hij begint nu aan zijn revalidatie. Zijn terugkeer in competitie wordt midden juni verwacht", meldt zijn ploeg.

Na in het voorjaar van 2022 een opeenstapeling van ziektes en blessures doorgemaakt te hebben - we vergeleken hem al eens met B100, de boef uit Bassie & Adriaan die altijd pech heeft - was Vanmarcke dus nu aan een prima seizoen bezig. Hij werd onder andere derde in Gent-Wevelgem en zesde in Nokere Koere.

Nieuws
  • Photo: Tim van Wichelen/Cor Vos © 2023