📸 Strava laat zien: Evenepoel klaar voor Giro na raketrit (45 per uur) van vier uur op tijdritfiets

Het was een tijdje stil op de Strava van Remco Evenepoel, maar deze rit wilde hij wel even delen. Goeiedag zeg! Er is iemand klaar voor de Giro..

Tour de Suisse 2022 stage 8 ITT final

Hij zette een tijdje niks op Strava, onder het mom van 'de concurrentie niks wijzer maken', maar zijn laatste echte training voor de Giro wilde hij blijkbaar wel even met de buitenwereld en concurrent Primoz Roglic delen. En wij snappen dat wel, want het was een indrukwekkend staaltje..

Evenepoel was voor hij Luik-Bastenaken-Luik won lang op hoogtestage op de Teide in Tenerife. Daarna ging hij naar Spanje, maar niet naar zijn huis aldaar. Hij boekte een kamer in het hoogtehotel van oud-prof Aleksandr Kolobnev om de puntjes op de i te zetten en nog wat laatste rode bloedcellen bij te kweken 's nachts.

Nou, dat puntje staat wel op de i.. Sterker nog, hij zette meer een puntje onder het uitroepteken want de rit die hij gisteren op Strava postte doet je mond wel openvallen. 182,88 kilometer reed Remco Evenepoel in iets meer dan vier uur. Dan kom je uit op een gemiddelde van 44,7 kilometer per uur. In z'n eentje en ook nog eens met meer dan 1300 hoogtemeters.

Uiteraard pakte hij ook een KOM'metje, op het Blok Pego, waar hij iets minder dan 25 mninuten 51,6 kilometer per uur reed. Dat lukt ons stervelingen alleen als we windkracht 6 in de rug hebben, maar Evenepoel deed het op een segment dat een rondje is, dus van windvoordeel is ook geen sprake.

Evenepoel hoeft zaterdag bij de start van de Giro wat minder lang dan vier uur op z'n tijdritfiets te zitten, want de ronde begint met een tijdrit van 18,4 kilometer. Het parkoers gaat deels over een oud spoor dat is omgebouwd tot een fietspad. Aan het einde zit een klein klimmetje. Naast Roglic is ook Filippo Ganna een belangrijke concurrent voor de eerste roze trui.

Giro d'Italia
  • Photo: Vincent Kalut/PN/Cor Vos © 2022