📸 Thijs Zonneveld toont zelfspot met Strava-activiteit dagje Efteling: 'Moest overal achter aansluiten in startvak'

Thijs Zonneveld ging met z'n gezin naar de Efteling en kwam daar nog even terug op z'n gravelfittie van vorige week. Behoorlijke afstanden leg je trouwens af!

Scheldeprijs 2023 elite men

Thijs Zonneveld beleefde afgelopen zondag na een gravelruzie eerder die week een heftig dagje met op z'n smoel gaan, plaatsing voor het WK en een vol carré, maar de dag van gisteren mocht er ook zijn. Hij en z'n gezin grepen de mei-vakantie aan voor een dagje Efteling.

Hij zette na de auto geparkeerd te hebben op de parkeerplaats z'n Strava aan uploadde de activiteit aan het einde van een, zo zegt hij zelf, loodzware dag. En inderdaad, met de bijna 20 kilometer sjouwen (al zal een deel daarvan ook in achtbaan e.d. zijn afgelegd) is het bijna topsport.

In de titel van de activiteit laat hij ook zien over de nodige zelfspot te beschikken en komt hij nog even terug op het niet in het voorste startvak mogen staan bij de Gravel Fondo Limburg. Want de rijen in De Efteling mogen er natuurlijk ook zijn en ook hier was het achteraan aansluiten...

Zonneveld rijdt dit jaar voor de (semi-)professionele tak van wielerclub BEAT Cycling. Hij richt zich vooral op offroad-wedstrijden, naast het WK is de grootste en belangrijkste gravelwedstrijd in Amerika, Unbound, een belangrijk doel. Daarnaast rijdt hij ook zo af en toe een wegkoers. Zo was hij te bewonderen in Volta Limburg Classic en de Scheldeprijs.

Pelotonpraat
  • Photo: Gregory van Gansen/PN/Cor Vos © 2023