📸 Wout van Aert verkent WK-parkoers Glasgow... op een deelfiets

Wout van Aert ging alvast naar Glasgow en verkende op bijzondere wijze. Waarschijnlijk rijdt hij op zijn gehuurde deelfiets ons er nog allemaal uit..

Waar veel wielervolgers (en wielrenners) zich opmaken voor de Giro, zit Wout van Aert in een heel andere fase van het seizoen. Hij zit momenteel veel op zijn gravelfiets - met het motto 'nooit omkeren' - en toog gisteren alvast naar Glasgow om daar een kijkje te nemen op het parkoers dat in augustus het decor is van het WK wielrennen.

O ja, en hij liet ook zijn snor staan.. Met die snor toog hij dus naar Schotland. Daar verkende hij 's ochtends eerst op zijn state-of-the-art tijdritbolide het parkoers van het WK tijdrijden dat wat buiten de stad plaatsvindt; vanuit Sterling.

Beeld: Instagram Wout van Aert

Hij fietste in totaal 64 kilometer aan een gemiddelde van 34,6 (hetgeen voor Van Aert op een tijdritfiets echt valt te beschouwen als heel rustig aan doen..) en liet blijkens zijn rittitel zijn snor zien aan de plaatselijke fauna.

Deelfiets

Tot zover niks aan de hand. Maar daarna verkende Van Aert het parkoers van de wegwedstrijd en dat parkoers, atlhans de plaatselijke ronde, gaat midden door Glasgow. Zonder dat het is afgesloten voor verkeer iets te risicovol op een racefiets met al dat verkeer, oordeelde Van Aert.

En dus huurde hij een deelfiets die je tegenwoordig in zoveel steden ziet. Hij reed het rondje van 13 kilometer met een gemiddelde van zo'n 15 kilometer per uur - volgens z'n Strava was de maximumsnelheid nog wel 64 per uur, maar dat zal wel niet kloppen.

Uiteraard nam hij ook een toeristisch kiekje, die kun je zien als je even naar rechts swipet in de Strava-post.

Wout van Aert vertrekt over een paar weken op hoogtestage om de Tour de France voor te bereiden met de andere Jumbo-Visma'ers die op de shortlist staan voor La Grande Boucle. In juni rijdt hij de Ronde van Zwitserland als voorbereidingskoers. In Zwitserland treft hij onder andere Mathieu van der Poel.

Pelotonpraat
  • Beeld: Strava Wout van Aert