🎥 Cees Bol hangt letterlijk aan het elastiek op hoogtestage met Astana

Een heerlijk filmpje waarin Cees Bol een Kazachstaanse ploeggenoot lekker laat werken op een klim..

Classic Brugge / De Panne 2023

Bij de overgang van Cees Bol naar Astana werd nog weleens beweerd dat het lastig zou zijn voor de Noord-Hollander om te integreren in de ploeg met veelal Kazachstanen en wat Italianen. Maar Bol lijkt het prima naar zijn zin te hebben bij de ploeg van Aleksand Vinokoerov.

Tenminste, dat blijkt uit beelden op het Instagram-account van de ploeg tijdens een hoogtestage op de Sierra Nevada. Daarin laat sprinter Bol zich wat helpen door de klimgeiten van Astana, in dit geval Evgeniy Fedorov, de wereldkampioen bij de beloften van 2022.

Bol zal in koers vaak genoeg aan het elastiek hebben gehangen in de figuurlijke zin, maar nu maakte hij het ook eens letterlijk mee. Hij wordt tot grote hilariteit van alles en iedereen voortgetrokken door een elastiek om het middel van Fedorov.

Meer dan 80 kilo Bol als aanhanger is natuurlijk een prima training voor de jonge Kazachstaan, en voor Bol was het wel even lekker. Win-win dus in dit heerlijke filmpje!

Cees Bol werd in de Saudi Tour twee keer derde, maar rijdt verder een nog niet heel indrukwekkend seizoen. Natuurlijk is hij vooral ook de beoogde lead-out voor Mark Cavendish, maar die wist dit seizoen ook nog niet te winnen. In de Tour moet Bol de kleine Brit naar z'n historische 35ste etappezege loodsen.

Pelotonpraat
  • Photo: Gregory van Gansen/PN/Cor Vos © 2023