Giro | Roglic na tijdrit: 'Ik ben blij, Remco heeft geen indruk op me gemaakt'

Primoz Roglic kreeg een flink pak slaag in de openingstijdrit van de Giro, maar hij ziet dat zelf heel anders.

Giro dÕItalia 2023 - 106th Edition - Teams Presentation

Na de openingstijdrit zei een niet nader te benoemen persoon in de groepsapp van onze redactie: 'Giro is gedaan'. Mochten die woorden voorbarig blijken, dan zullen we hem nog wel even met die woorden confronteren. Maar Primoz Roglic was gisteren in ieder geval de grote verliezer. Al dacht hij daar zelf anders over.

Benen voelden goed

Na afloop van van de bijna 20 kilometer tegen de klok reageerde hij behoorlijk opgetogen tegen de verzamelde pers. "Ik ben blij, al weet ik niet helemaal wat de tijdsverschillen zijn."

Zelfs toen die tijdsverschillen hem gemeld werden - 48 seconden op Evenepoel en een zesde plek in de daguitslag - veranderde dat niet veel voor de stoïcijnse Sloveen.

"Voor mij was het doel om mijn best te doen en dat is gelukt. Mijn benen voelden goed. Voor mijn gevoel was deze tijdrit goed. Ik ben super happy.”

Geen specialist in vlakke tijdritten

Roglic legt uit hoe hij tot die conclusie komt. "Ik hoopte op niks. Natuurlijk wou ik liever winnen. Maar het is niet dat ik drie minuten verloor. Remco was sneller vandaag hé. Ik ben geen specialist in vlakke tijdritten. Ik denk niet dat ik er ooit al eentje sneller dan vandaag reed. Dus ja, ik ben blij."

En Evenepoel? Had die knaltijdrit een beetje indruk op hem gemaakt? De kopman van Jumbo-Visma bleef onbewogen. "Nee, niet echt. Er zijn nog twintig ritten te gaan. Op het einde zal de snelste en sterkste winnen."

Giro d'Italia
  • Photo: Ilario Biondi/SCA/Cor Vos © 2023