Lawrence Naesen van achter aangereden door ploegleider: 'Als je dat in België doet mag je een nachtje in de cel'

Er is meer koers dan de Giro en Lawrence Naesen werd gisteren in de Tro Bro Leon het slachtoffer van ploegleider Frederic Guesdon.

Dwars door Vlaanderen 2023

Gisteren was het een druk dagje met de eerste rit in lijn in de Giro en de mooie ontknoping in de Vuelta Femenina. Maar ook in Bretagne werd gekoerst. Daar stond de Tro Bro Leon op het programma, een mooie koers over onverharde wegen op het programma. Voor Lawrence Naesen was het niet zo mooi.

De Belg van AG2R werd namelijk van de sokken gereden door Groupama-FDJ-ploegleider (en oud-winnaar van Parijs-Roubaix) Frederic Guesdon. In Het Nieuwsblad doet de broer van Olivier zijn verhaal.

"Het gebeurde op ongeveer veertig kilometer van de streep. Ik zat nog geen drie minuten in de grote groep, of ik voelde ineens mijn fiets onder mijn gat enorm scheef trekken. Ik moest en zou naar de grond. Het was de auto van Frédéric Guesdon die snel het peloton voorbij wou op een asfaltweg tussen enkele onverharde stroken in. Maar soms is de weg te smal om te passeren.

"Hij pakte niet alleen mij mee maar ook een renner van de continentale ploeg Saint-Michel-Mavic-Auber 93 mee. Ik ben blij dat ik het nog kan navertellen. Mijn rug is helemaal geschaafd, mijn schouders, ellebogen en knieën liggen open. Ik heb gelukkig niets gebroken."

Nachtje in cel

Naesen is vervolgens niet mals voor Guesdon. "Als je dat in België doet, dan mag je een nachtje in de cel doorbrengen. Viel ik naar links, dan lag ik onder zijn autobanden. Het strafste van allemaal is dat die chauffeur zich niet eens bekommerde om de slachtoffers die hij maakte. Hij is gewoon doorgereden. Een beetje menselijkheid mag toch wel nog in deze wereld?"

Naesen plaatste ook een cynische tweet na het voorval. Hij zegt daarin. "Er is een eerste keer voor alles. Ik ben aangereden door een ploegleidersauto van Groupama-FDJ. Dank aan en felicitaties voor Frédéric Guedson, die een rijbewijs te hebben gewonnen bij een pak Kellogs."

Nieuws
  • Photo: Gregory van Gansen/PN/Cor Vos © 2023