🎥 Sepp Kuss haalt al fietsend halsbrekende toeren uit om z'n SRAM-versnellingsapparaat te repareren

Dit had erger kunnen aflopen voor Kuss. Z'n elektronische schakelapparaat werkte niet goed meer en dat probeerde rijdend te fixen. Uiteindelijk valt de accu er zelfs af..

Jumbo-Visma schakelde aan het begin van het seizoen letterlijk over van materiaalleverancier Shimano naar het Amerikaanse SRAM. Sepp Kuss zal die switch in de derde etappe van de Giro wel even vervloekt hebben. Hij kreeg namelijk schakelproblemen.

Kuss reed op een reservefiets en die schakelde niet naar behoren. Wellicht was het elektronische schakelsysteem, da SRAM eTap noemt, niet goed gelinkt. Misschien was er iets anders aan de hand. Hoe dan ook; Kuss kon niet goed schakelen.

Daarop besloot de Amerikaan al fietsend aan het apparaatje te gaan pielen en dat zag er behoorlijk gevaarlijk uit. Uiteindelijk valt de oplaadbare accu er zelfs uit. Hieronder zie je de beelden.

Als het batterijtje van de achterderailleur eruit valt, is schakelen achter niet langer mogelijk. Kuss zal dus nog een keer van fiets hebben gewisseld. Hij kwam op achterstand binnen. Primoz Roglic, Koen Bouwman en Michel Hessmann finishten wel in de eerste groep namens Jumbo-Visma.

Giro d'Italia
  • Beeld: Eurosport