🎥 Hilarisch supporterslied voor Evenepoel: 'Zoals een pizza Calzone, 't is gene gewone'

Na z'n knaltijdrit in de Giro gaat het helemaal los met de Remcomania in België, met dit heerlijke lied als uitsmijter! (En het haalde de RAI al)

België is in de ban van Remco Evenepoel en zoals we na z'n Vuelta-zege al zagen, kan dat leiden tot aardig wat gekkigheid. Toen leefden de Belgen op een rode wolk, nu is het een roze wolk.

Uiteraard is de Giro pas net begonnen en is het nog een lange weg naar Rome - in dit geval leidt er maar één weg naartoe en die gaat nog over aardig wat bergen.. - maar toch slaat de Remcomania al behoorlijk toe bij onze Zuiderburen.

Zo hebben drie DJ's van StuBru, een beetje het Vlaamse equivalent van 3FM (maar dan met wat meer luisteraars), een grappige lofzang voor Evenepoel in elkaar gezet, met een even kekke clip erbij.

Fien Germijns, Thibault Christiaensen en Eva De Roo zingen in 'Remco perché ti amo', wat zoveel betekent als 'Remco waarom ik van jou hou', over hun wielerheld. Met zinnetjes als 'Hij heeft de grinta, wil ervoor sprinta', 'Roglic die plooit hij in twee' en 'Zoals een pizz Calzone, 't is geen gewone' is het een topnummer! Enfin, luister 'm zelf..

Evenepoel rijdt na drie dagen in het roze vandaag weer in z'n vertrouwde regenboogtrui rond. Hij en z'n ploeg besloten gisteren de leiderstrui 'weg te geven' om zo de ploeg te ontlasten en bovendien scheelt het Evenepoel ook een hoop plichtplegingen na de rit. De Noor Andreas Leknessund van DSM is de nieuwe leider.